Плодът, който облекчава диарията и се бори с чревните паразити

Прегледи: 1 172
5/5 (11 гласа)

Диарията е често срещано състояние, което често възниква в резултат на консумация на замърсени храни, вируси, паразити и дори прием на някои лекарства, наред с други причини. Това състояние се доказва, когато има движение на червата с редки, течни изпражнения три или повече пъти на ден. Диарията може да бъде остра, упорита или хронична.

Дехидратацията и малабсорбцията могат да бъдат някои от усложненията, които възникват, когато човек има този дискомфорт, въпреки че обикновено това е дискомфорт, който продължава кратко време. Диарията, която продължава най-малко четири седмици, може да бъде симптом на хронично заболяване. Симптомите на хроничната диария могат да бъдат постоянни или да се появяват и да си отиват.

Нар при чревни проблеми


Може да ви интересува

За лечение на диария има някои природни продукти, на които се приписват полезни свойства и един от тях е нарът. Този плод има антипаразитни ползи, благодарение на витамините, минералите, фенолните киселини и антиоксидантите.

Тъй като една от причините за диарията са паразитите, този плод се счита за благоприятен за облекчаване на това състояние. Освен това, тъй като му се приписват противовъзпалителни свойства в червата, които помагат за премахване на симптомите, причинени от тези състояния.

Нарът има стягащ ефект, следователно е естествен лек, препоръчван за лечение на стомашно-чревни здравословни разстройства, като разхлабени изпражнения. Това свойство се намира главно в кората и затова обикновено се приготвя запарка с нея, за да се възползват по-добре от нейните предимства.

Може да ви интересува:  Майка ми не можеше да ходи, докато не опита това натурално масло, което премахва болките в ставите завинаги!

Този плод предлага различни ползи за тялото извън храносмилателните и чревните. Нарът съдържа много високи нива на антиоксиданти, които могат да помогнат за елиминирането на свободните радикали, да предпазят клетките от увреждане и да намалят възпалението. Точно един от тези антиоксиданти е витамин С. Един нар осигурява повече от 40% от дневната нужда от това хранително вещество.

Антиоксидантите в сока и неговата висока концентрация спират прогресията на болестта на Алцхаймер и предпазват паметта. Чрез избягване на агресията на свободните радикали, рискът от страдание от невродегенеративни увреждания, които застрашават невроните, е сведен до минимум.

Добавено към това е, че флаванолите, осигурени от този плод, могат да помогнат за блокиране на възпалението, което допринася за остеоартрит и увреждане на хрущяла. Има благоприятен ефект върху остеопороза, ревматоиден артрит и други видове артрит и възпаление на ставите.

Сокът от нар е много полезен за сърцето, защото предпазва артериите. Има научни доказателства, които показват, че тази напитка подобрява притока на кръв и предотвратява втвърдяването и изтъняването на артериите.

И накрая, благодарение на богатството си на витамин С, нарът помага за укрепване на имунната система, предотвратяване на заболявания и противодействие на инфекциите.


ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.


Препоръчани рецепти

 


Последни рецепти

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *