Чаят, който регулира кръвното налягане

Прегледи: 45 840
3.7/5 (33 гласа)

Червеният чай е богат на витамини B, C и D и също така съдържа минерали като магнезий, калий, йод, цинк, флуорид, полифеноли, теофилин, кофеин и фибри.

Сред ползите му се откроява антиоксидантната му сила, поради това е благоприятна храна за сърдечно-съдовото здраве и помага за намаляване на нивата на холестерола и кръвната захар, фактори, за които те са ключови предотвратяване на сърдечни заболявания.

Дългосрочната консумация на чай значително подобрява кръвното налягане. При възрастни хора пиенето на чай предотвратява световъртеж, причинен при изправяне, симптоми на ортостатична хипотония.


Може да ви интересува

Чаят регулира напрежението, намалявайки риска от инсулт и въпреки че точното количество консумация на чай, необходимо за получаване на тези ползи, все още не е определено, няколко проучвания показват, че идеалната консумация трябва да бъде между 3 и 4 чаши чай дневно.

Може да ви интересува:  Лечебното растение, което прочиства черния ви дроб

Червеният чай се получава от листата на Camellia Sinensis, подобно на сортовете черен и зелен чай, той се различава напълно от тези видове чай поради метода си на приготвяне: листата преминават през процес на ферментация, при който различни гъбички и бактерии модифицират естеството на чая и да повлияе на вкуса и здравословните свойства.

Съставки

1 чаена лъжица (приблизително 3 грама) насипни листа
250 мл вода

Начин на приготвяне

Загряваме водата до точка на кипене и я наливаме в чаена чаша. Добавяме насипните листа и похлупваме и оставяме чая да престои за 10 минути. След това прецеждаме и изпиваме. По желание добавяме лимонов сок или мед.


ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.


Препоръчани рецепти

 


Последни рецепти

 

2 коментара за “Чаят, който регулира кръвното налягане

  1. Веселина

    И от къде се кепува този тъй полезен чай. Може ли да се достави с поръчка…Благодаря ви за одговора.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *