Облекчете симптомите на грип и бронхит с природни средства

Прегледи: 1 410
5/5 (10 гласа)

С настъпването на зимата респираторните инфекции като настинки, остър бронхит или пневмония са чести. Настинката, острия бронхит и пневмонията са инфекции на дихателните пътища, въпреки че не засягат едни и същи структури. При настинка се променят области на горните дихателни пътища като носа, фаринкса или ларинкса. От друга страна, бронхитът причинява възпаление на бронхите, които са тръбите, които пренасят въздух от трахеята към белите дробове, а при пневмония възниква инфекция на единия или двата бели дроба.

Симптоми и продължителност


Може да ви интересува

Въпреки че има общи симптоми между тези три заболявания, има и други, които ни позволяват да ги разграничим. Например, настинката обикновено се проявява със запушен и течащ нос, кихане, кашлица и болки в гърлото, а понякога и с главоболие, болки в мускулите или умора. Бронхитът може също да причини кашлица, главоболие, болки в гърлото и общо неразположение, но включва и други симптоми като болка в гърдите, умора, треска, затруднено дишане и хрипове (високи или свистящи звуци при дишане). Що се отнася до пневмонията, тя обикновено причинява кашлица, висока температура, затруднено дишане, главоболие, умора, общо неразположение или болка в гърдите, които са симптоми, които споделя с настинка и/или бронхит, но може също да причини втрисане и треперене, прекомерно изпотяване и дезориентация.

Може да ви интересува:  Куркумата ще действа 100 пъти по-мощно, ако направите това...

Симптомите на настинка обикновено изчезват за период между 7 и 10 дни. В случай на бронхит повечето симптоми продължават между 1 и 2 седмици, въпреки че при някои хора кашлицата може да продължи до 8 седмици. По отношение на пациентите с пневмония, повечето се подобряват след 2 седмици на подходящо лечение, въпреки че пациентите в старческа възраст или пациентите с определени заболявания може да изискват по-продължително лечение.

Съставки

Смес от мащерка, цвят от бъз, женско биле -1 супена лъжица
Вода – 1 чаша

Начин на приготвяне

Загряваме водата до точка на кипене и добавяме супената лъжица смес от билки, варим за 3 минути на умерен котлон. Изключваме котлона и похлупваме тенджерата и оставяме да престои за 5 минути. Прецеждаме чая. Пием по две чаши на ден в продължение на 7 дни.


ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.


Препоръчани рецепти

 


Последни рецепти

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *