Сутрешна напитка полезна за мозъка и паметта

Прегледи: 2 791
4.8/5 (17 гласа)

За укрепване на паметта и подобряване на мозъчните умения се препоръчват някои плодови и зеленчукови напитки, които могат да се консумират като добавки и витамини, които могат да бъдат включени в ежедневната диета.

Тези видове добавки са важни, защото помагат да се предотврати влошаването на капацитета на паметта. Това смути, които могат да работят като упражнение за подобряване на паметта и укрепване на мозъчните умения.

Предлагаме ви едно полезно смути за мозъка и паметта!

Смути от ябълки, орехи и моркови


Може да ви интересува

Благодарение на противовъзпалителното му действие, което помага за благоприятстването и развитието на когнитивни заболявания, се препоръчва консумацията на домашно смути, направено от ябълки, моркови и орехи. Тези съставки са богати на витамини, минерали и антиоксиданти, които осигуряват големи ползи за тялото. Това смути е не само естествен енергиен тласък, но е и източник на хранителни вещества, които ще засилят паметта и концентрацията.

Може да ви интересува:  Растението, което лекува от глава до пети! ✅Подобрява паметта, концентрацията и храносмилането

За да направите това смути, ви трябват:

Съставки

2 ябълки
2 моркова
3 ореха
1/2 чаена чаша вода

Начин на приготвяне

Първо трябва внимателно да измиете ябълките и морковите. След това се минават през сокоизстисквачка, след което соковете се смесват в блендер с ядките и половин чаша вода. След като тази стъпка е готова, смесете всички съставки, сервирайте и се насладете. Това смути трябва да се пие сутрин поне три пъти седмично.


ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *