Чудодейните семена, които намаляват излишната пикочна киселина! Предпазват от подагра

Чудодейните семена, които намаляват излишната пикочна киселина! Предпазват от подагра
Прегледи: 4 911
4.5/5 (22 гласа)

Пикочната киселина е химикал, създаден, когато тялото разгражда вещества, наречени пурини. Пурините се произвеждат нормално в тялото и се намират също в някои храни и напитки. По-голямата част от пикочната киселина се разтваря в кръвта и се придвижва до бъбреците. Оттам излиза чрез урината. Ако тялото ви произвежда твърде много пикочна киселина или не елиминира достатъчно от нея, можете да се разболеете. Високите нива на пикочна киселина в кръвта се наричат ​​хиперурикемия.

Подаграта е вид артрит. Това се случва, когато пикочната киселина се натрупва в кръвта и причинява възпаление на ставите. Острата подагра е болезнено състояние, което обикновено засяга само една става. Хроничната подагра се отнася до повтарящи се епизоди на болка и възпаление.

Чудодейните семена, които намаляват излишната пикочна киселина!


Може да ви интересува

Съставки

Семена от целина – 1 чаена лъжица
Вода – 200 мл
Сок от 1/4 лимон

Начин на приготвяне

Загряваме водата до точка на кипене и изключваме котлона. Добавяме семената от целина и похлупваме. Оставяме да престои за 10 минути, след това прецеждаме чая. Добавяме лимонови сок и изпиваме. Пием 15 дни подред, след което правим почивка от 15 дни.

Превантивен ефект при подагра

Целината има способността да инхибира ефектите на ензим, наречен ксантин оксидаза. Това е отговорно за производството на пикочна киселина, която причинява възпаление на ставите при хора, страдащи от подагра. Екстрактът от листа и семена от целина значително намалява нивата на пикочна киселина в кръвта.

Може да ви интересува:  Вода, лимон и джинджифил: тайната на отслабването

Помага в борбата с артрита

Противовъзпалителните свойства на целината правят този зеленчук съюзник при лечението на артрит. Ефектът на екстракта от семена на целина е сравнен с този на нестероидните противовъзпалителни лекарства като аспирин, ибупрофен и напроксен, намаляване на възпалението и болката в ставите. В допълнение, той помага за предотвратяване на дразнене на стомаха след поглъщане на тези противовъзпалителни средства.

Намалява нивото на кръвната захар

Сокът от целина, особено екстрактът от листа от целина, намалява нивата на кръвната захар преди и след хранене при възрастни в преддиабетно състояние. Апигенинът действа като антихипергликемичен агент, т.е. предотвратява повишаването на нивата на кръвната захар.

Допринася за грижата за здравето на мозъка

Антиоксидантният ефект играе важна роля в грижата за здравето на мозъка. Екстрактът от целина подобрява поведенческите проблеми, намалява оксидативния стрес и намалява мозъчния ензим моноаминооксидаза (МАО), който предотвратява освобождаването на невротрансмитери за психично здраве. Ефект, който се постига при прием на някои антидепресанти.


ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *