Най-силното растение, което съществува! Лекува цялото тяло!

Прегледи: 4 945
4.2/5 (23 гласа)

Известен със своя отличителен аромат и вкус, карамфилът е не само кулинарна подправка, но и естествен съюзник за благополучие. Карамфилът съдържа биоактивни съединения, които му придават лечебни свойства. Един от най-важните компоненти е евгенолът, мощен антиоксидант и противовъзпалително средство, което допринася за някои от ползите за здравето, свързани с тази подправка.

Какви ползи за здравето има карамфилът?

Облекчаване на храносмилателния дискомфорт: Консумацията на карамфил може да помогне за облекчаване на храносмилателния дискомфорт, като лошо храносмилане и газове, благодарение на газогонните и спазмолитични свойства. Добавете цели или смлени карамфили към ястията, за да подобрите храносмилането и да получите техните антиоксидантни свойства.


Може да ви интересува

Антимикробни свойства: Карамфилът е известен със своите антимикробни и противогъбични свойства, което го прави полезен в борбата с бактериални и гъбични инфекции в тялото. Дъвченето на карамфил или прилагането на карамфилово масло върху засегнатата област може да помогне за намаляване на болката.

Стимулиране на имунната система: антиоксидантите, присъстващи в карамфила, помагат за укрепване на имунната система, предпазвайки тялото от болести и инфекции.

Контрол на кръвната захар: карамфилът може да има положителен ефект върху регулирането на кръвната захар, което може да бъде полезно за хора с диабет тип 2.

Може да ви интересува:  Отлично домашно средство за бързо премахване на бръчки и признаци на стареене!

Облекчаване на зъбната болка: евгенолът, присъстващ в карамфила, има аналгетични и противовъзпалителни свойства, което го прави ефективно естествено средство за облекчаване на зъбната болка и дискомфорта, свързани с проблеми с венците.

Намаляване на стреса: ароматът на карамфил има релаксиращи свойства, които могат да помогнат за намаляване на стреса и безпокойството. Вдишването на етерично масло от карамфил или добавянето на карамфил към инфузия може да помогне за отпускане на ума и тялото.

Как да си приготвим чай от карамфил

Съставки

Карамфил – 3 бр
Вода – 250 мл
Мед по желание

Начин на приготвяне

В тенджера наливаме водата добавяме карамфил, варим за 10 минути на слаб котлон. След това прецеждаме и добавяме меда. Можем да пием по една чаша два пъти на ден.


ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *