Чай, който засилва имунната система и пречиства кръвта

Прегледи: 749
4.2/5 (9 гласа)

Имунната система има функцията да ни предпазва от патогени. Тази група включва вируси, бактерии, паразити и гъбички. Защитите идентифицират агресорите и се борят срещу тях. Те правят това чрез антитела и бели кръвни клетки.

Антителата, които могат да бъдат намерени в кръвта или други телесни течности, се използват от имунната система за разпознаване и блокиране на вируси, бактерии, паразити или гъбички.

От своя страна, белите кръвни клетки или левкоцитите са кръвните клетки, които са отговорни за осъществяването на имунния отговор, действайки в защитата на организма срещу антигени и чужди вещества. В определени случаи имунната система отслабва и тогава тялото е най-изложено на болести.

Лимон, джинджифил и мента

Тази класическа смес е идеална за нашето тяло! Известен с високото си съдържание на витамин С, лимонът е естествен антибиотик и укрепва имунната система. Укрепва защитните сили на организма и има високо съдържание на антиоксиданти, намалява оксидативния стрес в клетките и предотвратява появата на заболявания.

От своя страна, джинджифилът, освен че подпомага храносмилането, е отличен за намаляване на нивата на възпаление в тялото, действайки срещу инфекции, причинени от гъбички, бактерии и вируси.

Ментата, от друга страна, е богата на витамини, калций и желязо. Стимулира храносмилателната система и е показан за борба с настинки и грип, болки в корема и главоболие.

Съставки

3 резена лимон
3 или 4 стръка мента
3 резена джинджифил
1 л вода

Начин на приготвяне

В чайник поставете джинджифила и ментата и добавете 1 литър вряща вода. Оставете да престои за 5 до 15 минути и добавете лимона. След още 5 минути почивка запарката е готова за сервиране.


ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.


Препоръчани рецепти

 


Последни рецепти

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *