Прочистване и детоксикация на дебелото черво

Прегледи: 2 730
4.4/5 (19 гласа)

Целта на прочистването на дебелото черво е да се премахнат всички застояли и предполагаемо токсични отпадъци, вградени в стените на дебелото черво. Тези вещества могат да повлияят негативно на здравето.

Ползи от прочистването на дебелото черво

Подобрява усвояването на хранителни вещества. Дебелото черво, претоварено с отпадъчни вещества и токсини, няма да може да абсорбира правилно хранителните вещества.

Повишава енергията. Ако червата са натоварени с токсини или всякакъв вид отпадъчни вещества, могат да се появят симптоми на умора или ниска енергия. Някои хора може дори да се почувстват депресирани.

Подобрява функцията на черния дроб. Микроорганизмите, които живеят в червата, действат като защитна бариера, пропускайки само полезни за организма вещества. Когато тази чревна бариера, която ни защитава, е повредена, това пряко засяга черния дроб, тъй като те са органи, които комуникират.

Стимулира имунната система. Чревната флора играе много важна роля в имунния отговор на организма. Здравата храносмилателна система без токсини помага за предотвратяване и по-голяма устойчивост на болести.

Помага при отслабване. Храни с малко фибри остават в червата за по-дълго време. С прочистването на дебелото черво възможните натрупвания на тези храни се елиминират напълно, което може да доведе до лека загуба на тегло.

Облекчава подуването и газовете. Понякога е възможно храносмилателният процес да претърпи промени и бактериите в червата да не преработват добре храната, което води до ферментация, запек, паразити… които причиняват тези неприятни симптоми. Елиминирането на токсините от дебелото черво значително насърчава доброто храносмилане.

Подобрява настроението. Балансираната микробиота е от съществено значение за предотвратяване и дори лечение на емоционални разстройства. Следователно освобождаването на нашата чревна флора от токсини е от голяма полза.

Прочистете дебелото черво с лимон у дома

Ако обичате цитрусови плодове, това лекарство е най-подходящото за вас, тъй като лимонът е мощен почистващ препарат, който ви позволява да елиминирате голямо количество токсини от тялото по лесен начин. В допълнение, той е естествен дезинфектант, така че може да помогне за дълбоко почистване, ако се комбинира добре с други средства, които са по-слабителни, например с алое вера.

Съставки

1/2 литър вода
Сок от 1 лимон

Начин на приготвяне

Загрейте водата, но не я кипвайте и добавете лимоновия сок. Свалете от огъня и оставете да престои 5 минути. Пийте тази гореща вода с лимон на празен стомах, колкото можете и ако ви остане, допийте я дори при естествена температура през цялата сутрин. Приемайте този домашен лек всяка сутрин в продължение на 7 дни подред.

Ако не харесвате интензивния вкус, препоръчваме ви да добавите супена лъжица мед преди да добавите захар, тъй като по този начин ще получите повече свойства.


ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.


Препоръчани рецепти

 


Последни рецепти

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *