Растението, което помага за премахване на гъбичките и неприятната миризма на краката

Прегледи: 51 464
4.2/5 (48 гласа)

С помощта на някои домашни средства е възможно да се премахнат негативните ефекти, причинени от гъбичките по краката, сред които най-неудобната без съмнение е лошата миризма.

Въз основа на антибактериалните свойства на тези средства е възможно да се контролира изпотяването, причинено от появата на гъбички между пръстите на краката. Тези микроорганизми обикновено се появяват в областите на тялото, които поддържат влагата. Те могат да причинят сърбеж, лоша миризма, дразнене на кожата и други неудобства.

Причините за появата на гъбички в тялото са няколко, например: лоша хигиена, използване на неподходящи чорапи или обувки и дори достъп до обществени басейни или липса на постоянна рутина за почистване. Независимо дали поради лоша хигиена, неподходящи обувки, влага или друга причина, гъбичките и бактериите са отговорни за лошата миризма на краката.


Може да ви интересува

Поради своите освежаващи свойства и известно сходство в състава си, градинският чай и ментата са растенията, които оглавяват списъка с най-добрите билки за премахване на гъбички на краката.

Може да ви интересува:  Намалете кръвното налягане и холестерола с този богат на витамини плод

Двете билки имат дезинфекциращи свойства, което ги прави оптимални за премахване на неприятните миризми не само от краката, но и от устата например. За да се възползвате от тях, трябва само да приготвите една супена лъжица салвия в два литра вода заедно с една супена лъжица мента.

Цялата смес се събира и когато е хомогенна субстанция, ще е достатъчно да потопите краката си за 15 минути. Важно е да ги подсушите след това и да извършвате тази процедура всяка вечер или поне четири пъти седмично, докато забележите, че лошата миризма е нещо от миналото.


ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.


Препоръчани рецепти

 


Последни рецепти

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *