Какви са ползите от пиенето на чай от дафинов лист през нощта?

Прегледи: 44 580
3.8/5 (34 гласа)

Чаят от дафинов лист има някои свойства, които могат да бъдат подобрени, като се консумира през нощта. Тази напитка се смята за древна, тъй като е била включена в напитки повече или по-малко от хиляда години, или като гореща инфузия за закуска, или като чай преди лягане вечер. Някои от предимствата му са, че предлага по-голяма психическа релаксация, защото има антиоксидантни и противовъзпалителни свойства, но има много повече.

Също така помага за намаляване на риска от страдание от диабет или сърдечно-съдови заболявания, използва се в традиционната медицина за лечение на храносмилателни проблеми и инфекции, контролира диабета, подобрява стреса и предотвратява развитието на тумори и сърдечно-съдови заболявания. Най-хубавото е, че дафиновите листа са полезни за придаване на вкус и аромат на ястията при готвене.

Защо дафиновите листа трябва да се консумират през нощта?


Може да ви интересува

Някои от ползите от включването на дафинов лист в инфузията, която приемате преди лягане, са:

  • Намаляване на тревожността

Тези листа, според проучване, публикувано в списанието на Мексиканската академия на науките, биха помогнали за намаляване на безпокойството благодарение на химическото съединение в дима, който се получава при изгарянето им. Това в крайна сметка има успокояващ ефект върху тялото и ума.

  • Насърчаване на мускулната релаксация и намаляване на възпалението

По този начин подобрява мускулната релаксация и е полезен като противовъзпалително средство. Дафиновите листа имат евгенол, съединение, което действа като много ефективно естествено противовъзпалително средство. Благодарение на използването на дафинови листа може да се намали възпалението, особено в ставите.

  • Бори се със свободните радикали

Свойствата на дафиновия лист за контролиране на свободните радикали се свързват със стареенето и различни здравословни проблеми. Въпреки че животът им е много кратък, те могат да увредят ДНК, да причинят мутации и други усложнения. Например, заболявания като астма, диабет, атеросклероза, рак, сенилна деменция, дегенеративни очни заболявания са свързани с тези радикали.

  • Борба с диабета
Може да ви интересува:  Баба ми е на 80 години и пие този домашен еликсир за прочистване на червата! Без хапчета

Въз основа на информация от изследване, публикувано от Националния здравен институт на Съединените щати (NIH), консумацията на 1 до 3 грама таблетки дафинов лист дневно може да облекчи някои симптоми, които обикновено се появяват при хора, страдащи от диабет тип II.

  • Укрепване на имунната система

Този продукт съдържа и евгенол, едно от 81-те съединения, съдържащи се в дафиновите листа, което също действа като антиоксидант и укрепва имунната система, според проучвания върху животни. Ето защо тази инфузия се препоръчва при настинка. Разбира се, не ги поглъщайте цели, тъй като те могат да останат в хранопровода или хипофаринкса, засягайки чревния епител или причинявайки задушаване.

  • Подпомага храносмилането и подуването на корема

Това може да е една от най-разпространените употреби на дафинови листа, както в инфузия, така и чрез етерично масло. Най-често срещаните симптоми, лекувани с консумацията му, са подуване на корема, газове, тежко храносмилане и оригване. По този начин, в допълнение, чревните и стомашните спазми и диарията могат да се подобрят.

И накрая, важно е да знаете как да направите тази инфузия.

Как се приготвя запарка от дафинов лист

Запарката е идеална алтернатива да се възползвате от всички предимства на дафиновите листа.

Съставки

1 изсушен дафинов лист
1 чаша вряща вода

Начин на приготвяне

Оставете водата да заври и след това изключете котлона. Поставете дафиновия лист и го оставете да престои за около 10 минути. Този чай може да се приема 3 до 4 пъти на ден.


ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *