Как да прочистим черния дроб по естествен начин

Прегледи: 21 201
4.2/5 (17 гласа)

Основната функция на черния дроб е да филтрира всички онези токсини и вредни вещества, които са вредни за здравето на нашето тяло и които могат да го изложат на риск. Ето защо е толкова важно да се грижим за този орган чрез здравословни навици на живот и да обръщаме внимание на неговата чистота и пречистване, за да насърчим изхвърлянето на натрупаните токсини и да защитим правилното му функциониране по всяко време.

Как да прочистим черния дроб по естествен начин

Глухарче


Може да ви интересува

Глухарчето има две свойства, които го правят един от най-добрите съюзници на нашия черен дроб: то е отличен пречиствател и чудесен диуретик, насърчаващ ефективното елиминиране на токсините.

Препоръчително е да се пият две чаши чай от глухарче на ден, една сутрин и друга в средата на следобед, за прочистване на черния дроб и подобряване на функционирането му. Хора с язви, камъни в жлъчката и тези, които приемат литий, калий или други диуретици, не трябва да приемат тази инфузия.

Бял трън

Белият трън е отлично лечебно растение за прочистване на черния дроб, защото подобрява храносмилането на мазнините, които консумираме с храната, предотвратява въздействието на токсините върху черния дроб и осигурява добро съдържание на антиоксиданти, които насърчават възстановяването при пациенти с чернодробни заболявания. Препоръчително е да се пие по една чаша чай от бял трън на ден в продължение на 5 дни, за предпочитане сутрин, за да получите ползите от него.

Градински чай

Друга инфузия за прочистване на черния дроб, която се отличава с многобройните си свойства, е градинският чай, отлично лечебно растение за елиминиране на течности, намаляване на токсините, насърчаване на храносмилането и намаляване на количеството глюкоза в кръвта. Препоръчително е да се пият между две и три чаши на ден в продължение на 5 дни.

Може да ви интересува:  Изненадващите ползи за здравето, ако пиете този чай всяка сутрин

Артишок

Артишокът е един от най-мощните диуретици и почистващи средства, които можем да намерим, поради което е звездата на различни диети за отслабване. Помага за елиминиране на токсините, прочистване на черния дроб и намаляване на нивата на холестерола в кръвта, но освен за ядене, може да се приема и като инфузия, за да се увеличат максимално ефектите му.

Препоръчително е да се приема сутрин в продължение на 5 дни за дълбоко прочистване на черния дроб и след това на всеки 15 дни за поддържане. Ако страдате от чернодробни заболявания като мастен черен дроб или цироза, се препоръчва да пиете 3 чаши дневно. Тази инфузия се приготвя със сушени листа от артишок, оставя се да заври и след това се оставя да престои поне 10 минути преди да се пие.

Болдо

Болдо е много популярно лечебно растение за прочистване и пречистване на черния дроб поради високото си съдържание на антиоксиданти, които насърчават неговото здраве. Освен това е отлична алтернатива за подобряване на храносмилането и борба със запека. Препоръчително е да се пие запарка от болдо три пъти на ден след всяко хранене в продължение на 5 дни.


ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *