Домашно средство за лечение на възпален жлъчен мехур

Прегледи: 982
4.3/5 (11 гласа)

Под черния дроб намираме друг вътрешен орган, разположен: жлъчния мехур, отговорен за съхранението и отделянето на жлъчката като негова основна функция. Важно е да се отбележи, че това е необходим, но не основен орган, тъй като в някои случаи се налага отстраняването му поради определени заболявания и въпросният човек може да води нормален живот. Едно от най-честите състояния е холециститът или възпалението на жлъчния мехур, което може да се случи по различни причини.

Причини за възпаление на жлъчния мехур

Камъните в жлъчката са основната причина за възпаление на жлъчния мехур или холецистит, тъй като те блокират изтичането на жлъчката и причиняват възпаление на стените на органа.


Може да ви интересува

Жлъчните камъни могат да се образуват не само вътре в споменатия орган, но могат да се появят и в жлъчните пътища или в изходния канал на жлъчните пътища на червата. По този начин запушването на каналите от камъни кара жлъчката да упражнява прекомерно налягане, което може да причини инфекция или перфорация на жлъчния мехур.

Може да ви интересува:  Естествено средство за облекчаване на болката в китките

В по-малък брой случаи холециститът или възпалението на жлъчния мехур се причиняват от инфекции. Това се случва, когато някои бактерии достигнат жлъчния мехур и причинят възпаление на органа.

Домашни средства за лечение на възпален жлъчен мехур

Запарка от глухарче

Съставки

Корени и листа от глухарче – 1 чаена лъжица
150 мл вода

Начин на приготвяне

Поставете листата от глухарче във вряща вода и ги оставете да престоят 15 минути. Филтрирайте и подсладете на вкус. Пийте чаша прясно приготвена инфузия сутрин и още една вечер.


ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.


Препоръчани рецепти

 


Последни рецепти

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *