Елиминирайте чревните паразити с това домашно лечение

Прегледи: 1 240
5/5 (8 гласа)

Чревните паразити са организми, които могат да причинят много здравословни проблеми, когато успеят да намерят убежище в червата. Те обикновено са протозои, като Giardia lamblia, но могат да бъдат и червеи като тения.

Навлизането им в тялото може да стане чрез контакт със заразена храна, вода и някои видове насекоми. Въпреки че обикновено се смята, че този тип инфекция възниква само в райони, където има несигурни условия на живот, истината е, че може да засегне всеки, когато съществуват определени условия, като например лошо почистване и готвене на храната.

Какви симптоми характеризират инфекцията с чревни паразити?


Може да ви интересува

Ако човек е бил заразен от чревни паразити, той може да изпита различни симптоми: стомашен дискомфорт и болка, апатия, умора, подут корем, диария, изпражнения с лоша миризма или светъл цвят (редуващи се с епизоди на запек), газове, глад , жажда за захар, наред с други.

Може да ви интересува:  Природен лек за ЗДРАВО СЪРЦЕ! Предотвратява кръвни съсиреци, сърдечен удар и намалява холестерола

Домашно лечение на чревни паразити

Споделяме едно от домашните лекове или лечения, което може да допринесе за облекчение в случай на инфекция с чревни паразити.

Чай от пелин: инфузия за елиминиране на чревни паразити

Ако обичате запарки, трябва да знаете, че пелинът (Artemisa vulgaris) е растение с отлични противопаразитни свойства.

Съставки

20 листа от пелин
1 литър вода

Начин на приготвяне

Оставете водата да заври и добавете листата от пелин. Оставете да почине (при изключен котлон и покрита тенджера) за 5 минути. Прецежда се и се пие горещо по 2-3 чаши на ден.


ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.


Препоръчани рецепти

 


Последни рецепти

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *