Артрит: лечебната билка, която помага за намаляване на възпалението

Прегледи: 210
4.6/5 (9 гласа)

Псориатичният артрит или възпалителният артрит причинява, както подсказва името му, възпаление, болка и подуване на ставите. Обикновено атакува хора, които страдат от кожни заболявания, но има няколко начина за лечение на това заболяване, което може да продължи няколко години или, в някои случаи, цял живот. Сред естествените възможности за атакуване на това състояние е чрез намаляване на стреса, упражнения и използване на някои съставки.

Възпалителният артрит е състояние, свързано с псориазис, състояние, при което кожните клетки се натрупват и започват да образуват сухи, силно сърбящи люспи. Някои хора, които страдат от този тип псориазис, също могат да получат промени в ноктите си.

Състоянията обикновено се появяват в цикли, в които започват пристъпи, което е, когато състоянието се влошава и има периоди на ремисия, когато симптомите намаляват или изчезват за известно време, докато тялото не бъде подложено на много стрес или други емоции .

Засега има много лечения, които могат да помогнат за забавяне на появата на симптомите или прогресията на псориатичния артрит, като предотвратяват започването на процеса на обостряне, сърбеж и възпаление. Въпреки това естествените и алтернативни средства за защита също са много добър вариант за намаляване на онези досадни фактори, които могат да смущават ежедневието на хората.

Някои съставки могат да помогнат за облекчаване на различни симптоми, правейки заболяването по-поносимо, но има и други, които намаляват риска от кожни обриви.

Кои са тези природни средства?

Куркума, соли на Epmon и рибено масло са някои от съставките, които ще подобрят ежедневния живот на тези, които страдат от това заболяване.

Куркумата е една от тези естествени съставки, тъй като куркуминът, присъстващ в това растение, е лекарство за псориатичен артрит благодарение на своите противовъзпалителни свойства. Тази подправка може да се намери естествено като се използва в храни или в капсули, които я съдържат.

Освен това има капсаицин, който е съединението, което прави всички видове люти чушки люти. Някои проучвания установяват, че кремовете за локално приложение, съдържащи това съединение, могат да помогнат за обезболяване на рецепторите за болка в засегнатата област и по този начин да намалят болката в ставите.

Лек, силно препоръчван от бабите, е английската сол; можете да вземете топла вана с тях, за да намалите болката и възпалението в крайниците. Тази съставка е богата на магнезий, минерал, който помага за поддържане на добро здраве на костите и може да отпусне кожата, облекчавайки сърбежа. Точно както солите изпълняват тази функция върху кожата, топлата вода сама по себе си помага за отпускане на ставите.

Рибеното масло също е много полезно благодарение на своите мастни киселини и Омега-3, които този вид съдържа, помагайки за намаляване на възпалението и болката, причинени от него. Лесно е да намерите този компонент в натуралните масла и добавките Омега, но мазните риби като рибата тон са богати на него.


ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.


Препоръчани рецепти

 


Последни рецепти

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *