Артрит: лечебната билка, която помага за намаляване на възпалението

Прегледи: 454
4.6/5 (10 гласа)

Псориатичният артрит или възпалителният артрит причинява, както подсказва името му, възпаление, болка и подуване на ставите. Обикновено атакува хора, които страдат от кожни заболявания, но има няколко начина за лечение на това заболяване, което може да продължи няколко години или, в някои случаи, цял живот. Сред естествените възможности за атакуване на това състояние е чрез намаляване на стреса, упражнения и използване на някои съставки.

Възпалителният артрит е състояние, свързано с псориазис, състояние, при което кожните клетки се натрупват и започват да образуват сухи, силно сърбящи люспи. Някои хора, които страдат от този тип псориазис, също могат да получат промени в ноктите си.

Състоянията обикновено се появяват в цикли, в които започват пристъпи, което е, когато състоянието се влошава и има периоди на ремисия, когато симптомите намаляват или изчезват за известно време, докато тялото не бъде подложено на много стрес или други емоции .

Засега има много лечения, които могат да помогнат за забавяне на появата на симптомите или прогресията на псориатичния артрит, като предотвратяват започването на процеса на обостряне, сърбеж и възпаление. Въпреки това естествените и алтернативни средства за защита също са много добър вариант за намаляване на онези досадни фактори, които могат да смущават ежедневието на хората.

Може да ви интересува:  Естествени съставки, които действат като антибиотици

Някои съставки могат да помогнат за облекчаване на различни симптоми, правейки заболяването по-поносимо, но има и други, които намаляват риска от кожни обриви.

Кои са тези природни средства?

Куркума, соли на Epmon и рибено масло са някои от съставките, които ще подобрят ежедневния живот на тези, които страдат от това заболяване.

Куркумата е една от тези естествени съставки, тъй като куркуминът, присъстващ в това растение, е лекарство за псориатичен артрит благодарение на своите противовъзпалителни свойства. Тази подправка може да се намери естествено като се използва в храни или в капсули, които я съдържат.

Освен това има капсаицин, който е съединението, което прави всички видове люти чушки люти. Някои проучвания установяват, че кремовете за локално приложение, съдържащи това съединение, могат да помогнат за обезболяване на рецепторите за болка в засегнатата област и по този начин да намалят болката в ставите.

Може да ви интересува:  Само 2 съставки, които ви помагат да отслабнете, докато спите

Лек, силно препоръчван от бабите, е английската сол; можете да вземете топла вана с тях, за да намалите болката и възпалението в крайниците. Тази съставка е богата на магнезий, минерал, който помага за поддържане на добро здраве на костите и може да отпусне кожата, облекчавайки сърбежа. Точно както солите изпълняват тази функция върху кожата, топлата вода сама по себе си помага за отпускане на ставите.

Рибеното масло също е много полезно благодарение на своите мастни киселини и Омега-3, които този вид съдържа, помагайки за намаляване на възпалението и болката, причинени от него. Лесно е да намерите този компонент в натуралните масла и добавките Омега, но мазните риби като рибата тон са богати на него.


ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.


Препоръчани рецепти

 


Последни рецепти

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *