Как да излекуваме бъбречна инфекция?

Прегледи: 953
5/5 (10 гласа)

Бъбреците играят много важна функция в тялото ни, като филтрират кръвта, елиминират токсините чрез урината, което ни помага да имаме по-здраво тяло. Правилната му грижа е от съществено значение, за да се избегнат проблеми с бъбреците и състояния, които сериозно компрометират нашето здраве.

Бъбречната инфекция е вид инфекция на пикочните пътища. Може да започне в уретрата, където урината напуска тялото или в пикочния мехур, както и да се разпространи в единия или двата бъбрека. Бъбречната инфекция се нарича още пиелонефрит.

Най-добрите запарки за прочистване на бъбреците


Може да ви интересува

Запарка от коприва

Kоприваta се състои, наред с други неща, от хлорофил, лектинин, витамини от група В, ненаситени и незаменими мастни киселини, серотонин и ацетилхолин, всички вещества, които насърчават бъбречната функция и помагат за пречистването и подхранването на бъбреците. В този случай е най-добре да пиете запарка от коприва на всеки два дни на празен стомах. По-добре е дните да са разпръснати и да не се следват. По същия начин можете безпроблемно да го комбинирате със запарка от глухарче.

Запарка от хвощ

Хвощът има и диуретични свойства, които са от съществено значение за стимулиране на бъбречната функция. По същия начин силно се препоръчва за лечение на проблеми, свързани с бъбречна недостатъчност, като камъни, възпаления и инфекции на пикочните пътища. Също така е ефективно естествено средство за борба със задържането на течности. Трябва да го приемате по същия начин като предишния, един на празен стомах и един след хранене. По желание може да си приготвите запарка и от двете лечебни растения.

Може да ви интересува:  Как да боледуваме по-малко? Подсилване на имунната система с тази натурална напитка

Запарка от глухарче

Глухарчето представлява едно от най-добрите естествени средства за грижа за бъбреците благодарение преди всичко на своите диуретични и пречистващи свойства. Той насърчава елиминирането на токсините чрез урината, като възстановява функциите на бъбреците и ги стимулира. По същия начин, ако страдате от камъни в бъбреците или жлъчката, това е много ефективно домашно средство за облекчаване на симптомите. Препоръчително е да се пие инфузия от глухарче сутрин на празен стомах, още една след хранене и още една след вечеря за прочистване на бъбреците.


ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.


Препоръчани рецепти

 


Последни рецепти

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *