Естествен антибиотик! Лесен домашен сироп! Кашлицата изчезва

Прегледи: 1 603
4.7/5 (12 гласа)

Кашлицата е рефлекс, който поддържа гърлото и дихателните пътища чисти. Кашлицата помага на тялото да се излекува или да се защити. Тя може да бъде остра или хронична. Острата кашлица започва внезапно и обикновено продължава не повече от 2 или 3 седмици. Симптомите на остра кашлица са тези, които често се получават при настинка, грип или остър бронхит. Хроничната кашлица продължава повече от 2 или 3 седмици. Причините за хронична кашлица включват:

  • Хроничен бронхит
  • Астма
  • Алергии
  • хронична обструктивна белодробна болест (ХОББ)
  • Дим
  • Гастроезофагеален рефлукс
  • Болести на гърлото, като крупа при деца
    някакво лекарство

Предлагаме Ви рецептата за лесен домашен сироп, който ще облекчи кашлицата! 

Съставки


Може да ви интересува

1 глава лук
1/2 чаша мед
1/2 лимонов сок
1 с. л. черен пипер на зърна
1/2 ч. л. куркума

Начин на приготвяне

Нарязваме лука на дребно и го изсипваме в буркан. Натрошаваме зърната черен пипер и ги добавяме към лука. След това добавяме лимоновия сок, куркумата и меда. Разбъркваме и затваряме буркана. Оставяме да престои за 3 часа. 

От сместа приемаме три пъти на ден по 2 супени лъжици, докато сместа свърши. Този домашен сироп облекчава кашлицата и настинката.

Може да ви интересува:  Природно средство за облекчаване на чувството на умора, сухота или дразнене в очите

Лук

Лукът е продукт, богат на сяра, който при изпаряване във въздуха ни кара да плачем, но също така е идеално решение за по-добри нощи, тъй като помага за отпушване на носа и успокояване на пристъпите на кашлица, както и за намаляване на интензивността на слузта.

Куркума

Съставът на куркумата позволява да действа като противовъзпалително и бронходилататор, така че консумацията му е много полезна като лечение на кашлица.

Мед

Медът е ефективен за подобряване на респираторните състояния и действа за лечение на симптомите и дискомфорта, причинени от кашлица. Това се дължи на няколко основни свойства: неговите антибактериални, антибиотични и дезинфекционни способности и способността му да насърчава отделянето на храчки и слуз, функционирайки като отлично естествено отхрачващо средство. Към тях трябва да добавим още две предимства и това е, че медът е по-евтин от всеки обикновен сироп и няма странични ефекти.


ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *