Чай за предпазване от рак на гърдата! Пийте по 1 чаша на ден

Прегледи: 990
5/5 (11 гласа)

Червената детелина е тревисто многогодишно растение, принадлежащо към семейство Бобови. Може да достигне до 110 cm, въпреки че като общо правило средната му височина е 60 cm. Стъблата му са изправени и приповдигащи се, има триделни листа с дължина около 3 см и ширина около 8 см.

Листата на червената детелина са бледозелени, а цветовете й, около 15 mm, са изградени от виолетово-розови, розови и бели венчелистчета с камбановидна форма. Що се отнася до плода, това е бобово растение с яйцевидна форма, което съдържа едно сърцевидно и малко семе.

Свойства на червената детелина


Може да ви интересува

Сред основните хранителни вещества и активни съставки на това лечебно растение можем да подчертаем, че има трифолин, салицилова киселина, кумарина и флавоноиди. Всъщност има високо съдържание на изофлавони, характерно и за други храни като соята.

Този тип химически компонент, разтворим във вода, е известен като “растителни естрогени”, поради сходния си състав с тези, използвани за хормонално лечение. Поради това се използва като средство за забавяне възпроизводството на клетките на някои видове рак.

Освен това е добър източник на витамини и минерали. Що се отнася до витамините, червената детелина осигурява витамин С, витамин В3, който е много полезен за метаболизма на протеини и мазнини, и витамин В1, отговорен за превръщането на въглехидратите в енергия. Сред минералите, които съдържа, са калций, хром, магнезий, фосфор и калий. Поради тази причина се счита за реминерализиращо и антиоксидантно растение.

Може да ви интересува:  Натуралният лек на майка ми при болки в краката, ставите, разширени вени и ревматизъм

Допринася за превенцията на рака

Ефективността на червената детелина за предотвратяване на някои видове рак, благодарение на факта, че тя е антиоксидант и предотвратява окисляването на здравите клетки. Консумацията на инфузия от червена детелина е особено полезна за предотвратяване на рак на простатата при мъжете и рак на гърдата или яйчниците при жените.

Как се приготвя чай от червена детелина

За щастие лесно можем да го намерим вече пакетиран, както сух, така и свеж, в билкарници или специализирани магазини:

Съставки

2 чаши вода
1 супена лъжица сушени цветове от червена детелина или 3 пресни
Лимон или мед на вкус

Начин на приготвяне

Загрейте двете чаши вода, докато заври и отстранете от огъня. Изсипете супена лъжица сушени цветове от червена детелина и оставете да почине за около 5 минути. След това отстранете цветята, като прецедите инфузията и добавете мед и лимон, за да придадете повече вкус на чая.
Пийте по 1 чаша на ден в продължение на 15 дни, след което направете 15 дни почивка. Може да повторите процедурата по желание. 


ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *