Домашното средство за прочистване на дебелото черво за една седмица

Прегледи: 2 200
4.4/5 (11 гласа)

Дебелото черво е частта от храносмилателната система, която е отговорна за елиминирането на отпадъците от тялото и извличането на вода и основни соли от тях. Когато остане добре хидратирано, дебелото черво адекватно извършва процеса на отпадъци в тялото. А, когато отпадъците се съхраняват в дебелото черво, те могат да бъдат засегнати от заболявания като колоректален рак, полипи на дебелото черво, улцерозен колит, дивертикулит или синдром на раздразнените черва.

За да избегнете този вид заболяване трябва да консумирате храни, които благоприятстват функционирането му, включително постоянна консумация на вода и ядене на плодове. Има натурални продукти, които имат положителен ефект, като почистват този орган и му позволяват да функционира.

Ябълка, ленено семе и мед


Може да ви интересува

Съставки

1 зелена ябълка
1 чаша вода
1 чаена лъжичка мед
1 супена лъжица ленено семе

Може да ви интересува:  Изпитано домашно средство при болки в ставите - ШИПОВЕ, АРТРИТ, АРТРОЗА И ОСТЕОПОРОЗА!

Начин на приготвяне

Нарязваме ябълката на парчета и я поставяме в блендер, добавяме лененото семе и наливаме водата. Смиламе всички съставки до получаването на еднородна смес. Изсипваме в чаша и добавяме меда. разбъркваме и изпиваме. Приемаме сутрин на празен стомах в продължение на 1 седмица.

Един от зелените сокове, които се препоръчват за дебелото черво, е сокът от зелена ябълка, който е перфектен за задоволяване на апетита и борба със запека поради високото съдържание на фибри в плода. Антиоксидантните свойства на тази храна осигуряват правилното функциониране на организма. Ябълката, поради високото си съдържание на фибри, насърчава чревния транзит и подпомага храносмилането на мазнините.


ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *