Домашен лек, изпробван от моята свекърва, който помага за премахване на камъни в бъбреците

Прегледи: 1 725
4.7/5 (15 гласа)

Остра и силна болка, усещане или парене при уриниране и дискомфорт в страните, корема и долната част на гърба са алармите, които се включват, ако страдате от камъни в бъбреците.

Тези камъни са отлагания от минерали и соли, които се образуват в бъбреците. Важно е да споменем, че те се образуват, когато урината се концентрира и това позволява на минералите да се свържат и кристализират. Когато се създаде този вид увреждане, освен болка, може да причини увреждане на пикочните пътища, от бъбреците до пикочния мехур.

Tези камъни могат да останат образувани известно време, но болката започва да се появява, когато се движи през бъбрека или се придвижва към уретерите, т.е. тръбите, които отиват към бъбреците и пикочния мехур. Това, което генерира по-голям дискомфорт в човешкото тяло е, когато се намира в тези канали и потокът на урината е напълно блокиран и това може да бъде напълно болезнено.


Може да ви интересува

Ето защо при поява на силна болка, която е съпроводена с гадене, повръщане, температура или втрисане, трябва да се потърси лекарска помощ. Друг симптом, който може да предизвика по-голяма тревога, е кръвта в урината и затрудненото уриниране.

Въпреки че първите препоръки, дадени от медицински експерти, когато хората регистрират този тип здравословни проблеми, е да отидат в здравен център, има някои домашни средства, които могат да помогнат за почистването на тези камъни в бъбреците.

Чай от хвощ

Благодарение на своите диуретични свойства, хвощът е една от билките, които се препоръчват за употреба при камъни в бъбреците. Те също имат високо съдържание на калиеви соли.

Хвощът с течение на времето се характеризира с това, че действа като пречистващо средство в тялото, поради което неговата инфузия се използва за хора, които искат да отслабнат, да премахнат токсините, тези, които задържат течности и, разбира се, за тези, които страдат от камъни в бъбреците.

Може да ви интересува:  Изгаря коремни мазнини и предотвратява задържането на течности

Как да си приготвим чай от хвощ за премахване на камъни в бъбреците?

Съставки

1 литър вода
4 супени лъжици хвощ

Начин на приготвяне

Налейте водата в тенджера, варете, докато водата заври и изключваме котлона. Добавяме хвоща и оставяме да престои за около 10 минути. След това, трябва да се прецеди и  да се консумира няколко пъти на ден, за да изпълни целта си.

Ползи от хвощ

В допълнение към диуретичните ползи, които носи запарката от хвощ, тя може да се консумира заедно с диета с ниско съдържание на въглехидрати и мазнини, за да помогне за отслабване. Това също трябва да се комбинира с поредица от упражнения.

Това също действа като почистващо средство и помага при лечението на заболявания, които имат излишък на пикочна киселина, ревматизъм, артрит и анемия.

Добавено към тези предимства е, че консумацията на инфузията през нощта може да помогне за отпускане на тялото, което може да помогне на хората да заспят и да имат по-приятна нощ.

Сред свойствата на хвоща са, че са лечебни и имат лечебен ефект, тоест помага за намаляване на кървенето и гарантира, че някои от раните, които кървят, се затварят бързо.


ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *