Предотвратява омазняването на черния дроб и отпуска кръвоносните съдове

Прегледи: 1 394
4/5 (6 гласа)

Черният дроб е един от най-важните органи в човешкото тяло. Tой е отговорен, наред с други неща, за производството на вещество, наречено жлъчка, което е от съществено значение в процеса на храносмилане. Поддържането на здравословен начин на живот помага за опазването на здравето на този орган.

От своя страна поддържането на нездравословен начин на живот влошава здравето. Някои от най-честите заболявания, които засягат черния дроб, са рак, различни видове хепатит и стеатоза на черния дроб. Това последно разстройство е много често и както показва името му, то се появява поради натрупване на мазнини в черния дроб.

От своя страна кръвоносните съдове съставляват система от тръби, през които циркулира нашата кръв. Всички артерии и вени в нашето тяло са кръвоносни съдове и образуват кръвоносната система. Артериите пренасят кръв, богата на кислород и хранителни вещества като глюкоза, от сърцето до всички органи и клетки на нашето тяло.


Може да ви интересува

След като нашите тъкани са извлекли хранителни вещества от кръвта и са изхвърлили отпадъчни материали в нея, вените са отговорни за завършването на циркулацията и връщането на кръвта към сърцето. Изключение са нашите бели дробове: когато кръвта преминава през тях, тя се насища с кислород и се връща в сърцето, пълна с кислород и готова да бъде разпределена отново до всички части на тялото.

Доброто хранене е ключов фактор за предотвратяване на заболяване като затлъстяване на черния дроб и гарантира, че кръвоносните съдове остават отпуснати. Именно, заслужава да се подчертае, че има храна от растителен произход, която може да помогне за посрещането на тези елементи.

Може да ви интересува:  Майка ми не можеше да ходи от болки в ставите! Рецепта за укрепване на костите и ставите

Семената от копър предотвратяват омазняването на черния дроб и отпускат кръвоносните съдове

Копърът е естествен почистващ продукт, тъй като има известен диуретичен ефект. Затова много хора го използват за приготвяне на запарки или почистващи сокове, когато имат проблеми със задържането на течности.

Неговите активни съставки се намират в неговите етерични масла, богати на анетол и антиоксиданти. Те могат да помогнат за лечение и регенериране на проблеми с мастния черен дроб или възпаление.

Как да си приготвим запарка от копър

Съставки

Семена от копър – 1 чаена лъжица
Вода – 250 мл
Мед или стевия на вкус

Начин на приготвяне

Сварете вода в тенджера или чайник. Докато водата заври, леко счукайте 1 чаена лъжичка семена от копър в хаванче, за да освободят аромата и свойствата си. След като водата заври, отстранете от котлона и добавете натрошените семена от копър.

Покрийте съда или чайника и го оставете да престои около 10-15 минути, така че свойствата на копъра да се освободят във водата. Прецедете запарката, за да отстраните семената от копър и я изсипете в чаша.

Ако искате да подсладите запарката, можете да добавите малко мед или стевия на вкус. Тази запарка от копър може да се пие гореща или да се охлади и да се пие студена. За да постигнем адекватно пречистване на организма и да оптимизираме работата на черния дроб и бъбреците, трябва да пием по 3 чаши на ден в продължение на 3 дни подред.


ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.


Препоръчани рецепти

 


Последни рецепти

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *