Най-добрият домашен лек за подобряване на паметта и концентрацията

Прегледи: 2 725
4.6/5 (12 гласа)

Розмаринът е едно от най-старите и характерни средиземноморски растения. От древни времена им се приписват магически сили, тъй като те имат голяма репутация за укрепване на концентрацията и паметта.

Розмарин за добра памет и концентрация

Благодарение на кръвоносните си свойства, розмаринът се показва като валидна помощ при лечението на сенилни симптоми и за подпомагане на интелектуалните усилия на студенти, творци или изследователи, принудени да правят тежки упражнения за запаметяване на данни.


Може да ви интересува

Чай от розмарин

Съставки

1 клонче сух розмарин
1 чаша с вода
Подсладител на вкус

Начин на приготвяне

Добавете розмарина към врящата вода. Оставете да се вари за продължение на 3 до 5 минути
Разбъркайте листата розмарин. Сервирайте в чаша и добавете подсладител по желание.

Благодарение на антиоксидантите в розмарина, хората, които го консумират, могат да се насладят на различни ползи за здравето, сред които е доброто здраве на мозъка, което води до подобряване на паметта и поддържане на добро настроение при тези, които обикновено го консумират. Освен това тази билка съдържа розмаринова киселина и карнозна киселина, две вещества, които могат да стимулират невротрансмитерите.

Може да ви интересува:  Две мощни семена, които защитават сърцето. Така трябва да се консумират

Домашни лекове с розмарин

За мигрена

За да приготвите този лек, ви трябват равни количества розмарин, бетон, гинко и звездовиден анасон. За да го приготвите, варете една супена лъжица от тази смес в чаша вода за една минута. След това го оставете да почине пет минути и филтрирайте течността. Препоръчително е да се пият по две-три чаши на ден до отшумяване на кризата.

Стимулиране на циркулацията

За да приготвите този лек са ви необходими равни количества розмарин, готу кола, червена лоза и гинко. За да направите това, трябва да варите една супена лъжица от тази смес в чаша вода за 30 секунди. След това го оставете да престои пет минути и филтрирайте течността. Препоръчително е да пиете две чаши през целия ден. Освен това, ако е необходимо по-голямо количество от лекарството, то може да се използва като локална баня.


ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *