Премахва камъни в бъбреците и предотвратява задържането на течности

Прегледи: 28 844
3.9/5 (21 гласа)

Почистването или детоксикацията на бъбреците е важно за поддържане на здравето и правилното функциониране на тези жизненоважни органи. Бъбреците са отговорни за филтрирането и отстраняването на отпадъците, токсините и излишната течност от тялото чрез урината.

С течение на времето, поради излагане на токсични вещества, консумация на определени храни, лекарства, наред с други фактори, бъбреците могат да натрупат отпадъци и токсини, които могат да повлияят на капацитета им за филтриране, за да осигурят правилното им функциониране.

Бъбреците са основният орган, отговорен за филтрирането и елиминирането на токсините и отпадъчните продукти от тялото. Ако те не работят правилно, тези токсини могат да се натрупат в тялото и да причинят различни здравословни проблеми.


Може да ви интересува

Освен това прочистването на тези органи може да помогне за премахване на натрупвания от калций, оксалат и други минерали, които могат да образуват камъни в бъбреците. Може също така да подобри бъбречната функция, като премахва токсините и позволява на бъбреците да работят по-ефективно.

Естествен начин за подпомагане на прочистването на бъбреците е приемането на здравословни и питателни сокове. Ето няколко рецепти за прочистване на този важен орган.

Сок от моркови и целина. Освежаващ, здравословен и полезен вариант да се погрижите за бъбреците си по естествен начин. Целината, например, раздробява и премахва камъните.

Съставки

2 моркова
3 стръка целина
¼ чаша вода

Начин на приготвяне

Смесете всички съставки и изпийте веднага.

Може да ви интересува:  Истинско чудо на природата! 2 мощни съставки за премахване на бръчки

Сок от моркови и краставица. Краставицата има големи диуретични свойства поради високото си съдържание на вода. Морковът помага на бъбреците да поддържат кожата здрава, без бръчки и акне.

Съставки

2 моркова
½ краставица

Начин на приготвяне

Смесете всички съставки в блендер и изпийте сока на празен стомах.

Сок от репички, зеле и целина. Репичките са един от най-добрите варианти за детоксикация на черния дроб, жлъчния мехур и бъбреците, тъй като позволяват елиминирането на отпадъците.

Съставки

100 г репички
1 стрък целина
100г лилаво зеле

Начин на приготвяне

Съставките се измиват добре, смесват се с малко вода и за предпочитане се приемат на празен стомах.

Сок от краставица и магданоз. Вече знаете диуретичните свойства на краставицата. Ако към това добавим и способността на магданоза да премахва камъни в бъбреците и да предотвратява задържането на течности, резултатът е повече от полезен сок.

Съставки

5 супени лъжици магданоз
¼ краставица

Начин на приготвяне

Смесете съставките в блендер и ги изпийте.

Сок от целина и ябълка. Това е може би най-известният и най-консумираният вариант, когато става въпрос за прочистване на бъбреците.

Съставки

2 ябълки
3 стръка целина

Начин на приготвяне

Измийте добре съставките и ги пасирайте. Пийте сутрин на празен стомах.


ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *