Прочистване на кръвоносните съдове! Златна рецепта! Само 1 лъжица сутрин

Прегледи: 29 853
4.1/5 (32 гласа)

Мрежата от кръвоносни съдовe в човешкото тяло има за цел да снабдява органите и системите с хранителни вещества, кръв и кислород. Има кръвоносни съдове на краката, както и кръвоносни съдове на главата. От значение е и състоянието на така важните кръвоносни съдове свързани със сърцето, бъбреците и белите дробове.

Човешкото тяло се състои от много сложни органи и системи, чиято функция се поддържа от хранене чрез кръвоносни съдове (артерии, вени, капиляри). Жизнеността на човека зависи от това колко пълноценни (еластични, гладки) и чисти (без възпаление и значителна атеросклероза) са кръвоносните съдове. Съдовата възраст определя младостта на тялото и способността да се издържа на физически и психически стрес.

Кръвоносната система трябва да бъде чиста и силна, за да се избегнат определени заболявания, които могат да варират от висок холестерол до съсиреци или инфаркти. Кръвоносната система е много важна част от нашето тяло и си трябва да се грижим за нея.


Може да ви интересува

Диетата е от съществено значение, за да бъде тялото ни в отлично състояние. Това се отнася и за кръвоносните съдове. Предлагаме Ви една златна рецепта за пречистване на кръвоносните съдове!

Съставки

Чесън – 100 г
Сок от джинджифил – 100 мл
Лимонов сок – 100 мл
Натурален мед – 250 г
Ябълков оцет – 250 мл

Може да ви интересува:  Домашен лек при болки в краката, ревматизъм, разширени вени и артрит

Начин на приготвяне

Обелваме скилидките чесън. Обелваме и настъргваме джинджифила, след това прецеждаме сока. Изцеждаме сока на един лимон. Смесваме изброените съставки и ги пасираме. Добавяме меда и оцета, разбъркваме. Приемаме по 1 супена лъжица сутрин на гладно.

Ще забележите ефектите в рамките на една седмица – този естествен, домашно приготвен лек ще помогне за понижаване на холестерола и за нормализиране на кръвното налягане. Сместа може да се съхранява в хладилник.

Джинджифилът може да помогне за подобряване на контрола на тялото ви върху кръвната захар. Също така значително намалява нивата на „лошия“ холестерол и на триглицеридите. Проучванията показват, че джинджифилът може да помогне за лечение на неалкохолната мастна чернодробна болест.

Чесънът съдържа различни антиоксиданти понижаващи нивото на лошия холестерол (LDL) в артериите и повишаващи това на добрия холестерол (HDL). Високо му съдържание на витамин В намалява втвърдяването на кръвоносните съдове, предотвратявайки по този начин появата на съсиреци и тромби.


ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.


Препоръчани рецепти

 


Последни рецепти

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *