Изчистете дробовете си само за 3 дена! Най-доброто природно решение за дълголетие!

Прегледи: 1 094
4.2/5 (10 гласа)

Белите дробове са един от най-важните органи в човешкото тяло, тъй като ни позволяват да получаваме въздуха и кислорода, необходими за живота. Грижата за тях и поддържането им в перфектно състояние е от съществено значение за доброто здраве. Има обаче много вредни вещества, които могат постепенно да ги отровят и да навредят на здравето им, като ги накарат да не изпълняват правилно жизнените си функции.

Почистването на белите дробове от време на време е нещо, което ще бъде от голяма полза за здравето на тези органи, но и за здравето на тялото като цяло, тъй като това ще елиминира всички онези токсини и вредни вещества, които се натрупват с времето.

Чрез естествено прочистване на белите дробове помагаме за елиминирането на натрупаните храчки, които са вид лепкава слуз, която може да остане в дихателните пътища поради лошо лекувани инфекции, алергии, грип, бронхит, пневмония и др. В допълнение, това е особено полезен процес за пушачи или бивши пушачи, тъй като белите дробове също се прочистват от никотина и вредните компоненти на тютюна. От друга страна, хората, които живеят в градове с много замърсяване, също ще могат да пречистят белите си дробове и да подобрят дишането си.


Може да ви интересува

Домашно средство за почистване на белите дробове

Сок от джинджифил, лук и куркума

Ето една страхотна напитка за естествено прочистване на белите дробове. Той включва три от най-добрите храни (джинджифил, лук и куркума), които са полезни за дихателната система, така че не е изненадващо, че се е превърнал в най-доброто домашно средство за почистване на белите дробове.

Може да ви интересува:  Тази храна подобрява кръвообращението! Ето как се консумира

Джинджифил: премахва храчките, отваря бронхите, лекува кашлица и е антибактериален, противовъзпалителен и антисептичен, идеален за изчистване на белите дробове от тютюн.
Лук: отваря бронхите, намалява възпалението на алвеолите и подпомага елиминирането на слуз и вредни вещества.
Куркума: съдържа куркумин, който намалява оксидативния и възпалителния стрес в белите дробове. В допълнение, намалява риска от страдание от белодробни инфекции и предотвратява дихателния дискомфорт.

Рецепта за сок от джинджифил, лук и куркума

Съставки

50 г пресен корен от джинджифил
1 малка лъжица куркума
1 глава лук
2 супени лъжици мед
1/2 литър вода

Начин на приготвяне

Кипнете водата и когато достигне точката на кипене, добавете обеления и нарязан лук, нарязания джинджифил, куркумата и меда. Оставете да се вари за около 40 минути на умерен котлон и разбъркайте, така че всичко да се интегрира. Когато сместа стане малко гъста, изключете котлона и покрийте съда. Оставете да престои 60 минути и след това прецедете сместа. Полученият сок се изсипва в буркан от тъмно стъкло и се приемат по 2 супени лъжици сутрин и още 2 супени лъжици следобед.


ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *