Никога няма да получите кръвен съсирек, ако приемате това природно лечение!

Прегледи: 1 699
5/5 (6 гласа)

Кръвният съсирек е маса, която се образува, когато тромбоцитите, протеините и кръвните клетки се слепват. Когато се нараните, тялото ви образува кръвен съсирек, за да спре кървенето. След като кървенето спре и настъпи изцеление, тялото ви обикновено се разгражда и премахва кръвния съсирек. Но понякога кръвни съсиреци се образуват там, където не трябва, тялото ви прави твърде много съсиреци или необичайни съсиреци или не се развалят както трябва. Тези кръвни съсиреци могат да бъдат опасни и да причинят други здравословни проблеми.

Какви са симптомите на кръвни съсиреци?

Симптомите на кръвни съсиреци могат да бъдат различни в зависимост от това къде се намирате:

 • В корема, коремна болка, гадене и повръщане
 • В ръката или крака, внезапна или постепенна болка, подуване, чувствителност и топлина
 • В белите дробове, затруднено дишане, болка при дълбоко дишане, учестено дишане и ускорен пулс
 • В мозъка неясна реч, проблеми със зрението, гърчове, слабост от едната страна на тялото и внезапно силно главоболие
 • В сърцето, болка в гърдите, изпотяване, затруднено дишане и болка в лявата ръка

Може да ви интересува

Никога няма да получите кръвен съсирек, ако приемате това природно лечение!

Всички храни, които включваме в диетата си, пряко влияят на нашето физическо и психическо здраве, поради това е важно разнообразното и балансирано хранене.

Няма храни, които сами по себе си да имат коагулантни или антикоагулантни свойства. Елементите, от които са съставени, могат да повлияят дали кръвният поток е повече или по-малко течен. По-конкретно, алфа липоевата киселина е от съществено значение в процеса на коагулация и неговото по-голямо или по-малко присъствие ще повлияе дали се произвежда в адекватни нива.

Какво е алфа липоева киселина?

Алфа липоевата киселина е антиоксидант, който се среща естествено в тялото и се намира и в храните. Използва се за разграждане на въглехидрати и генериране на енергия.

Алфа липоевата киселина може да се приема в храни като червено месо, моркови, цвекло, спанак, броколи и картофи. Предлага се и в добавки. Тъй като алфа липоевата киселина изглежда функционира като антиоксидант, тя може да осигури защита на мозъка и също така да бъде полезна при определени чернодробни заболявания.

Хората най-често използват алфа липоева киселина за нервни болки при хора с диабет. Използва се и при затлъстяване, световъртеж, стареене на кожата, високи нива на холестерол или други мазнини в кръвта и много други цели.


Ползи от алфа липоевата киселина

 • Възпаление

Доказано е, че ALA спомага за значително намаляване на нивата на С-реактивен протеин (CRP), които не трябва да се бъркат с лабораторния тест, който е маркер за възпалителни процеси. Повишените нива на CRP могат да показват хронично възпаление, свързано с възрастта („възпалително“) и заболявания като диабет.

 • Диабет

На нивото на метаболизма на глюкозата, алфа липоевата киселина повишава обратното усвояване на глюкозата, позволявайки по-малка зависимост от инсулин. Поради тази причина от няколко десетилетия европейските лекари са започнали да използват ALA за лечение на диабет и неговите усложнения в терапевтични дози, а също така помага за предотвратяването му в по-ниски дози. В допълнение, научни изследвания показват, че ALA може да намали симптомите на диабетна невропатия, много често срещана сред пациентите с диабет, която се характеризира с болка и изтръпване в краката, въпреки че може да се разпространи и до вътрешни органи, като сърцето и пикочния мехур.

 • Сърдечно-съдови заболявания
Може да ви интересува:  Дар от природата, който укрепва имунната система

Антиоксидантното действие на ALA помага за намаляване на оксидативния стрес, който е ключов за развитието и прогресирането на сърдечно-съдови заболявания, като хипертония или хиперхолестеролемия. Скорошен мета-анализ установи също, че ALA помага за намаляване на нивата на общия холестерол, LDL холестерола и триглицеридите, които са други рискови фактори за сърдечно-съдови заболявания.

 • Когнитивна функция

Оксидативният стрес се увеличава с възрастта. Въпреки че го споменахме във връзка със сърдечно-съдовите заболявания, той засяга и когнитивното здраве. ALA също е изследвана за възможната си роля в превенцията и лечението на хронични невродегенеративни заболявания, като болестта на Алцхаймер, чрез подобряване на загубата на памет и забавяне на прогресията на заболяването.

 • Имунна система

Систематичен преглед показва възможен имуномодулиращ ефект на ALA чрез увеличаване на производството на микроглия (клетки на централната нервна система), ускоряване на активирането на имунния отговор в мозъка и възстановяването на тъканите.

Източници на алфа липоева киселина

Тази мастна киселина се произвежда естествено в човешкото тяло. Въпреки това, с напредването на възрастта, небалансираната диета или боледуването, телата ни вече не са в състояние да произвеждат ALA в достатъчни количества, за да отговорят на нуждите на нашите клетки. Затова е важно да си го осигурим от храните в нашата диета

Алфа липоевата киселина присъства естествено в малки количества в много храни:

 • Спанак
 • Броколи
 • Моркови
 • Брюкселско зеле
 • Картофи
 • Червено месо
 • Вътрешни органи, като черен дроб
 • Мая, особено бирена мая

Въпреки това, той присъства в малки количества в храната, което го прави още един добър вариант за осигуряване на тялото с необходимата ALA, така че да може да изпълнява всичките си функции чрез хранителни добавки.

Добавката ALA трябва да приемате отделно от храненията, поне половин час преди или 2 часа след това, тъй като има определени храни, които могат да намалят нейната бионаличност. Също така е важно да правите паузи от приблизително 3 месеца на всеки 6 месеца подред в приемането му. За да разберете дали това е дозата, от която се нуждаете, винаги е препоръчително да се консултирате със здравен специалист.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.


Препоръчани рецепти

 


Последни рецепти

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *