Невероятен лек за прочистване на черния дроб и кръвоносните съдове: 3 мощни съставки!

Прегледи: 31 410
4.7/5 (15 гласа)

Основната функция на черния дроб е да филтрира всички онези токсини и вредни вещества, които са вредни за здравето на нашето тяло и които могат да го изложат на риск. Ето защо е толкова важно да се грижим за този орган чрез здравословни навици на живот и да обръщаме внимание на неговата чистота и пречистване, за да насърчим изхвърлянето на натрупаните токсини и да защитим правилното му функциониране по всяко време.

От своя страна, кръвоносната система е сложна мрежа от капиляри, кръвоносни съдове и артерии. Тези тръби пренасят наситена с кислород кръв в тялото, като помагат за захранването на всичките му функции. Когато кислородът е изчерпан, вие издишвате въглероден диоксид от белите дробове, вдишвате и повече богата на кислород кръв достига до белите дробове и цикълът започва отново.

Докато тези кръвоносни съдове са чисти и прозрачни, кръвта може да тече свободно. Понякога малки запушвания се натрупват в кръвоносните съдове. Тези препятствия са известни като плаки. Те се развиват, когато холестеролът се придържа към стената на артерията.


Може да ви интересува

Предлагаме Ви невероятен лек за прочистване на черния дроб и кръвоносните съдове!

Съставки

Цвекло – 1 бр
Морков – 1 бр
Лимон – 1 бр

Начин на приготвяне

Обелваме цвеклото и го нарязваме. Поставяме нарязаното цвекло в блендер и добавяме един нарязан морков. Смиламе и добавяме малко вода и сок от един лимон. Продължаваме да обработваме с блендер. След това прецеждаме и натуралната напитка е готова. Пийте тази витаминна напитка поне веднъж на ден и най-вече на празен стомах.

Може да ви интересува:  Контрол на теглото и подобряване на храносмилането!

Цвекло

Цвеклото е най-добрият приятел на черния дроб. Цвеклото е ценен източник на антиоксиданти. Богато е на бета-каротен, каротеноиди и флавоноиди – мощни антиоксиданти, придаващи му специфичния и отличителен цвят. Богатите на антиоксиданти храни са познати като ефикасни средства за прочистване на черния дроб, особено ако страдате от затлъстял черен дроб.

Морков

Морковите са богатите на антиоксиданти и изключителен източник на алфа- и бетакаротин. Това са антиоксиданти, които предпазват организма и в частност черния дроб от вредното въздействие на свободните радикали. Морковите са изключително полезни при желание и необходимост от детоксикация, като в същото време алкализират организма. Вкусът на морковите много добре се съчетава с този на червеното цвекло, затова задължително ги включете в състава на сока.

Една от най-благотворните храни за черния ни дроб са прясно изцедените сокове, най-вече от моркови, цвекло, лимон, спанак, зеле, черна ряпа, листа от глухарче. Приемани на гладно в по-големи количества тези сокове буквално го измиват. Те са лесни за обработка, не се хаби излишна енергия, а в същото време се доставят максимум полезни вещества. Комбинации от тези сокове са още по-благотворни.


ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.


Препоръчани рецепти

 


Последни рецепти

 

3 коментара за “Невероятен лек за прочистване на черния дроб и кръвоносните съдове: 3 мощни съставки!

  1. МАРИЙКА СТАНЧЕВА ПЕТРОВА

    ДОВОЛНА СЪМ ОТ ВАШИТЕ СЪВЕТИ И РЕЦЕПТИ ЗА ЗДРАВЕ!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *