Невероятен лек за прочистване на черния дроб и кръвоносните съдове: 3 мощни съставки!

Прегледи: 30 556
4.7/5 (13 гласа)

Основната функция на черния дроб е да филтрира всички онези токсини и вредни вещества, които са вредни за здравето на нашето тяло и които могат да го изложат на риск. Ето защо е толкова важно да се грижим за този орган чрез здравословни навици на живот и да обръщаме внимание на неговата чистота и пречистване, за да насърчим изхвърлянето на натрупаните токсини и да защитим правилното му функциониране по всяко време.

От своя страна, кръвоносната система е сложна мрежа от капиляри, кръвоносни съдове и артерии. Тези тръби пренасят наситена с кислород кръв в тялото, като помагат за захранването на всичките му функции. Когато кислородът е изчерпан, вие издишвате въглероден диоксид от белите дробове, вдишвате и повече богата на кислород кръв достига до белите дробове и цикълът започва отново.

Докато тези кръвоносни съдове са чисти и прозрачни, кръвта може да тече свободно. Понякога малки запушвания се натрупват в кръвоносните съдове. Тези препятствия са известни като плаки. Те се развиват, когато холестеролът се придържа към стената на артерията.

Предлагаме Ви невероятен лек за прочистване на черния дроб и кръвоносните съдове!

Съставки

Цвекло – 1 бр
Морков – 1 бр
Лимон – 1 бр

Начин на приготвяне

Обелваме цвеклото и го нарязваме. Поставяме нарязаното цвекло в блендер и добавяме един нарязан морков. Смиламе и добавяме малко вода и сок от един лимон. Продължаваме да обработваме с блендер. След това прецеждаме и натуралната напитка е готова. Пийте тази витаминна напитка поне веднъж на ден и най-вече на празен стомах.

Цвекло

Цвеклото е най-добрият приятел на черния дроб. Цвеклото е ценен източник на антиоксиданти. Богато е на бета-каротен, каротеноиди и флавоноиди – мощни антиоксиданти, придаващи му специфичния и отличителен цвят. Богатите на антиоксиданти храни са познати като ефикасни средства за прочистване на черния дроб, особено ако страдате от затлъстял черен дроб.

Морков

Морковите са богатите на антиоксиданти и изключителен източник на алфа- и бетакаротин. Това са антиоксиданти, които предпазват организма и в частност черния дроб от вредното въздействие на свободните радикали. Морковите са изключително полезни при желание и необходимост от детоксикация, като в същото време алкализират организма. Вкусът на морковите много добре се съчетава с този на червеното цвекло, затова задължително ги включете в състава на сока.

Една от най-благотворните храни за черния ни дроб са прясно изцедените сокове, най-вече от моркови, цвекло, лимон, спанак, зеле, черна ряпа, листа от глухарче. Приемани на гладно в по-големи количества тези сокове буквално го измиват. Те са лесни за обработка, не се хаби излишна енергия, а в същото време се доставят максимум полезни вещества. Комбинации от тези сокове са още по-благотворни.


ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.


Препоръчани рецепти

 


Последни рецепти

 

3 коментара за “Невероятен лек за прочистване на черния дроб и кръвоносните съдове: 3 мощни съставки!

  1. МАРИЙКА СТАНЧЕВА ПЕТРОВА

    ДОВОЛНА СЪМ ОТ ВАШИТЕ СЪВЕТИ И РЕЦЕПТИ ЗА ЗДРАВЕ!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *