Домашен лек за лечение на възпалено гърло!

Прегледи: 2 988
4.2/5 (23 гласа)

Лек от чесън, ябълков оцет и мед за възпалено гърло

Когато става въпрос за облекчаване на дискомфорта от възпалено гърло, има някои естествени средства, които могат да бъдат от голяма полза. Една от тях е сместа от чесън, ябълков оцет и мед, три съставки с отлични свойства.

Чесън, мед и ябълков оцет


Може да ви интересува

Обикновено в повечето кухни присъстват три съставки: чесън, мед и ябълков оцет. Три храни, които, комбинирани, могат да съставят домашен лек за лечение на възпалено гърло.

Смятан за най-добрия естествен антибиотик, медът е включен в различни домашни рецепти за облекчаване на симптомите на настинка и грип. От друга страна, той се използва локално за подобряване на процеса на заздравяване на скорошни рани.

От своя страна, чесънът е друга храна, на която се приписват антисептични свойства, за които се смята, че ще помогнат в борбата с инфекциозни агенти (гъбички, вируси и бактерии). В този смисъл често се твърди, че ако се консумира сурово, неговите съединения не претърпяват промени и следователно е възможно да се възползват по-добре от неговите свойства.

Може да ви интересува:  Домашно средство за контролиране на диабета и намаляване нивата на холестерола

Що се отнася до ябълковия оцет, на него също се приписват антивирусни, антибактериални и фунгицидни свойства, тъй като съдържа ябълчена киселина и калий, минерал от съществено значение за функционирането на всички живи клетки.

Добро средство за болно гърло

Комбинацията от чесън, мед и оцет и ябълка като домашен лек за възпалено гърло е много разпространена.

Съставки

4 скилидки чесън
1/2 чаша мед
1 чаша ябълков оцет

Начин на приготвяне

В стъклен буркан добавяме всички съставки. Затваряме плътно и разклащаме енергично за няколко секунди, за да се смеси всичко. Препоръчително е да приемате по супена лъжица между храненията или при силна болка. Лекарството трябва да се съхранява в бутилка, с капак.


ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.


Препоръчани рецепти

 


Последни рецепти

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *