Баба ми яде по 2 супени лъжици на ден и се чувства като младо момиче

Прегледи: 10 965
3.7/5 (19 гласа)

Чесън

Чесънът има високи хранителни нива. Около 30% от съдържанието му са въглехидрати и 6% протеини. Освен това съдържа витамини (група В и С) и минерали (калций, йод, фосфор, манган, селен, желязо) и фибри.

Той също така съдържа алицин, сярно съединение, използвано заради лечебните си свойства и се освобождава, когато чесънът се нарязва, смачква или дъвче. Това е и причината за специфичната му миризма. Чесънът също има антиоксиданти, които предпазват тялото от окисление. Консумацията му понякога се препоръчва на празен стомах, тъй като осигурява различни ползи.


Може да ви интересува

Компонентите на чесъна го правят отличен антибиотик, антивирусно средство и идеален стимулант на имунната система.
Също така консумацията на чесън подобрява сърдечно-съдовото здраве, тъй като намалява мазнините като триглицериди и пикочна киселина благодарение на никотидамин.

Освен това съдържа диалил трисулфид, който е съединение, което защитава сърцето по време на сърдечна операция. Препоръчително е също да го консумирате след инфаркт, за да подпомогнете възстановяването си.

Чесънът е богат на калций, поради което е идеален за облекчаване на остеоартрит и остеопороза. В допълнение, той допринася за увеличаване на хранителните вещества в костите.
Неговите антибиотични свойства го правят отличен съюзник за лечение на множество заболявания.

Освен това е мощен съюзник за имунната система, един от компонентите, които засилват имунния му ефект, е диалил сулфид. В допълнение, той е ефективен в борбата с бактерията Campylobacter, която причинява чревни инфекции.

Лимон

Лимонът осигурява голямо количество витамин С, калий и по-малки количества на други витамини и минерали. Витамин С участва в производството на колаген. В допълнение, той има свойството да подобрява заздравяването и функцията на
имунна система. Неговият антиоксидантен капацитет помага за неутрализиране на веществата канцерогени като нитрозамини.

Хората с висок прием на витамин С имат по-малък риск от развитие на други хронични заболявания като сърдечно-съдови заболявания, катаракта или заболявания невродегенеративни.
Пулпът съдържа и органични киселини, главно лимонена киселина и в по-малка степен ябълчен (които се считат за отговорни за киселия вкус на тази храна), оцетна и мравчена. Тези киселини засилват действието на витамин С и имат изразен антисептичен ефект.

Може да ви интересува:  Най-силното природно средство за превенция на рак на дебелото черво

Съществуват също фенолни съединения като кафеена и ферулова киселина, които са мощни антиоксиданти и инхибират канцерогенната активност. Освен това е добър източник на разтворими фибри, като пектин (намерен главно в белия слой под кората), чиято основна свойства са намаляването на холестерола и кръвната глюкоза и развитието на чревната флора.

Най-интересните компоненти на лимона обаче са фитонутриентите, по-специално лимоноиди, съединения, които се намират в кората и които допринасят за превенцията на някои видове рак. Освен това както белият слой под кората, така и
пулп, присъстват флавоноиди (цитрофлавоноиди), на които се приписват противовъзпалителни свойства.

Баба ми яде по 2 супени лъжици на ден от този домашен лек и се чувства като младо момиче!

Съставки

Чесън – 2 глави
Лимон – 3 бр

Начин на приготвяне

Обелваме и пресоваме скилидките чесън в буркан. Изстискваме сока на лимоните и го добавяме към чесъна. Разбъркваме и затваряме плътно буркана. Съхраняваме на тъмно и хладно място за 21 дни, като всеки ден трябва да разбърквате.

Начин на приемане 

Приемаме по две супени лъжици на ден, заедно с чаша топла вода. Приемаме една супена лъжица сутрин и друга вечер 30 минути преди вечеря. Консумираме в продължение на 2 месеца, след което правим почивка от 2 седмици. Можем да повторим процедурата по желание. 


ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *