Тези домашни средства се борят с излишната пикочна киселина и симптомите на подагра

Прегледи: 10 313
4.5/5 (11 гласа)

Подагра е терминът, който се отнася до метаболитно заболяване, което възниква поради натрупване на микроскопични кристали на пикочна киселина в кръвта, причинявайки възпаление на ставите и интензивни пристъпи на болка в ставите. Това е много болезнен вид артрит, който засяга мембраната, която предпазва и покрива хрущяла на ставите и се появява най-често в по-ниски области като стъпала и колене, въпреки че може да засегне и по-високи области като ръце и китки.

Това заболяване обикновено се проявява чрез това, което наричаме подагрозна криза. Обикновено тази криза може да настъпи внезапно, причинявайки интензивна болка, която прогресивно се увеличава, става потискаща и непоносима в засегнатата става или стави.


Може да ви интересува

Сред основните симптоми на подагра откриваме, че засегнатата става, освен че представлява възпаление и подуване, може да бъде гореща, зачервена и с напрегната, лъскава и болезнена кожа при докосване или триене в предмет или повърхност.

Други симптоми на подагра, които могат да се появят в някои случаи, са появата на лека треска, втрисане или тахикардия.

Обикновено първите пристъпи на подагра засягат само една става, но ако не се подложите на адекватно лечение за контролиране на това състояние, е много вероятно състоянието да се разпространи в повече стави. Освен това, ако излишната пикочна киселина в кръвта не се регулира правилно, тя ще се натрупа под кожата в ставите, причинявайки розови или белезникави отоци, наречени подагрозни тофи. Съществува и възможността бъбрекът да бъде увреден, да страда от бъбречна колика и дори да влоши основните си функции.

По същия начин по-сериозните случаи на подагра могат да проявят други симптоми като хронични ставни лезии, деформации на засегнатите стави и постоянна болка.

Може да ви интересува:  Чаят, който предотвратява стареенето и защитава сърцето

Как бързо да намалим пикочната киселина с плодове

Ябълките са полезни плодове за намаляване на нивата на пикочната киселина, тъй като предотвратяват натрупването на този естествен химикал. Водата, получена от ябълки, също ще бъде идеална за включване в седмичната ви диета срещу пикочна киселина, така че следвайте следните стъпки:

Сварете три нарязани ябълки в литър и половина вода. Оставете ги на огъня за около половин час. След това ще трябва да филтрирате водата.

Ягодите и цитрусовите плодове също са подходящи плодове за хора, които страдат от проблеми с пикочната киселина, тъй като всички те са плодове с високо съдържание на витамин С и аскорбинова киселина.

Как да намалим пикочната киселина с тиква

Сред добрите храни за понижаване на пикочната киселина, ние също подчертаваме силата на тиквата, идеална храна за лечение на това състояние и регулиране на нивата на пикочна киселина. Причината тиквата да е в този списък е, че тя действа като естествен диуретик, който ще ни позволи да елиминираме излишните токсини, натрупани в тялото по естествен път.

За да го приготвите, можете да я опечете или, ако предпочитате, можете също да приготвите вкусен тиквен крем, идеален за вечеря или да придружава всяко хранене. Преди всичко, когато го готвите, не премахвайте семената, тъй като те са много хранителни.


ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *