Домашното средство на моята свекърва за понижаване на холестерола

Прегледи: 1 302
3.7/5 (12 гласа)

Излишъкът от лош холестерол в кръвта значително увеличава риска от сърдечни заболявания или диабет. Холестеролът може да причини блокиране на кръвообращението и да има много сериозни последици върху нормалното функциониране на жизненоважни органи.

За предотвратяване на това състояние е важно да се храните здравословно и балансирано, като увеличите консумацията на плодове, зеленчуци, здравословни мазнини и разтворими фибри, като в същото време е уместно да извършвате честа физическа активност.

Хората с наднормено тегло или затлъстяване са изложени на по-голям риск от високи нива на холестерол, поради което е важно да имат добри навици през целия живот и да се опитват да поддържат подходящо тегло за възрастта и размера на всеки човек.


Може да ви интересува

Представяме Ви едно домашно средство за понижаване на холестерола

Как да си направим вода с джинджифил и лимон

Приготвянето на вода с джинджифил и лимон за намаляване на холестерола или подобряване на храносмилането е лесно.

Съставки

Вода – 500 мл
джинджифил – 2 г
Лимон – 1 бр

Начин на приготвяне

Поставете литър вода в съд. Добавете два грама нарязан джинджифил (по този начин има повече свойства от праха). Оставете тази смес да престои няколко часа. Когато ще консумирате чаша от тази смес, добавете прясно изцеден лимонов сок, за да не загуби свойствата си, въпреки че е възможно да го добавите едновременно с джинджифила и да го оставите да почине. Ако изберете тази алтернатива, за предпочитане е да добавите резенчета лимон.

Може да ви интересува:  Най-добрият домашен лек, който понижава кръвното налягане

И водата с джинджифил и лимон ще бъде готова, за да започнете да пиете. Важно е да не приготвяте повече количество, отколкото ще изпиете същия ден, за да го изпиете с най-висока концентрация на свойства. Приемайте по една чаша сутрин на празен стомах. Можете да изпиете останалата напитка сутрин, когато ви се прииска. Не го оставяйте през нощта, за да не загуби свойствата си.

Джинджифил

Джинджифилът има многобройни ползи за здравето, като намаляване на високите нива на холестерол, загуба на тегло, предотвратяване и лечение на определени респираторни заболявания като грип.

Джинджифилът има ефект и може да намали високите нива на холестерол в кръвта, като трябва да се консумира с прясно изцеден лимонов сок. На тази напитка се приписват полезни свойства за здравето и за намаляване на холестерола благодарение на противовъзпалителните и антиоксидантни свойства.

Джинджифилът е корен, който има повече от 21 антиоксиданта, които могат да помогнат за предотвратяване на липидната пероксидация. Този механизъм значително намалява нивата на добрия холестерол, поради което е необходимо да се контролира.

Лимон

Лимонът е широко смятан за потенциален агент за прочистване на артериите и борец с холестерола, поради богатото си съдържание на циттрофлавоноиди, витамин С, антиоксиданти и естествени етерични масла. Популярно е мнението, че лимонът предотвратява прилепването на холестерола към артериалните стени.


ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *