Ключовият минерал за премахване на подуване, киселини и гастрит! Това наистина ще помогне

Прегледи: 975
4.8/5 (18 гласа)

Гастритът е остро или хронично възпаление на лигавицата, която покрива стените на стомаха. Може да бъде причинено от различни агенти, като например прием на определени лекарства или инфекция от бактерията Helicobacter pylori. Може да причини значителен дискомфорт, но в много случаи протича безсимптомно.

Причините, които могат да причинят възпаление на стомашната лигавица, са:

 • Някои лекарства, като ацетилсалицилова киселина, напроксен или ибупрофен
 • Инфекция на стомаха с бактерията Helicobacter pylori
 • Злоупотреба с алкохол или поглъщане на корозивни вещества, като някакъв вид отрова
 • Поглъщане на пикантни храни
 • Рефлукс на жлъчката в стомаха или жлъчен рефлукс
 • Автоимунни нарушения
 • Вирусна инфекция, особено при хора с дефицит на имунната система
 • Прекомерен стрес

Въпреки че в много случаи тази патология не дава симптоми, хората, които страдат от нея, могат да изпитат следните неудобства:

 • Киселини в стомаха
 • Болка в корема
 • Гадене и повръщане
 • Киселини в стомаха
 • Аерофагия
 • Липса на глад или загуба на апетит, което понякога може да доведе до загуба на тегло
 • Черни изпражнения и повръщане на кръв, ако гастритът причинява кървене в лигавицата на стомаха

Може да ви интересува

Ключовият минерал за премахване на подуване, киселини и гастрит! 

Магнезият е основен минерал за тялото, тъй като участва в стотици физиологични процеси. Сред основните свойства на магнезия трябва да се отбележи, че това хранително вещество регулира функцията на мускулите и нервната система, нивата на кръвната захар и кръвното налягане. Освен това помага за образуването на протеини, костна маса и ДНК.

Необходимото дневно количество магнезий ще зависи главно от възрастта и пола. В този смисъл мъжете и бременните жени имат повишени нужди от този минерал.

Препоръчително е да можете да постигнете хранителни препоръки чрез диета с консумация на храни, богати на магнезий. За да направите това, не е необходимо да прибягвате до суперхрани, тъй като този минерал може да се намери в зеленолистни зеленчуци, бобови растения, ядки, семена, пълнозърнести храни, млечни продукти и обогатени храни.

Може да ви интересува:  Тези семена помагат в борбата със запека и подуването на корема

Магнезий: свойства и ползи

Подобрява запека: Магнезият е естествено слабително средство, като консумирате правилните магнезиеви хранителни добавки, той може да ви помогне да подобрите чревната флора на тялото си, един от основните проблеми на раздразненото дебело черво.

Намалява възпалението на червата: Магнезият има много полезна противовъзпалителна функция в тялото, при това заболяване дебелото черво се възпалява значително, така че с магнезий можете да го намалите, като по този начин избягвате проблеми като подуване на корема или коремна болка.

Регулира нервната система: Една от причините, поради които заболяването на раздразнените черва може да се увеличи, е стресът, който води до безпокойство, да имате магнезий с регулирани нива е същото като да поддържате регулирана нервната система на тялото, което ви позволява да бъдете с по-спокоен ум, значително намалявайки проблеми като стрес и безпокойство, така че приемането на магнезий е начин да не позволите на болестта да достигне по-тревожно ниво.

Подпомага чревната мобилност: Магнезият може да допринесе по много положителен начин за чревната мобилност, така че облекчава проблемите, причинени от заболяването, точно както когато намалявате възпалението, подобряването на чревната мобилност облекчава проблеми като подуване на корема или болка в корема.

 


ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *