Кажете сбогом на паразитните инфекции с този естествен лек! Чревните паразити изчезват завинаги

Прегледи: 8 169
4.6/5 (14 гласа)

Какво представляват чревните паразити?

Паразитът е организъм, който живее за сметка на друг от различен вид, храни се с него и е в състояние да причини значителни щети или наранявания, без да носи никаква полза.

По-конкретно, при тази инфекция това, което се случва, е, че след като навлязат в храносмилателната система през устата, яйцата на остриците се излюпват в тънките черва и ларвите продължават да напредват и узряват по пътя си към дебелото черво. Те се трансформират във възрастни там, където вграждат главите си в чревната стена.

Женските се придвижват от тази област към ректума и ануса, обикновено през нощта. Там те снасят яйцата си, които полепват по краищата на ануса и кожата около него. Целият цикъл на този процес отнема приблизително един месец.

Какви са симптомите на чревни паразити?

  • Диария
  • Болка в корема
  • Кръв или слуз в изпражненията
  • Гадене и повръщане
  • Газове
  • Треска
  • Отслабване

Семена от папая

Семената от папая са ефективни за обезпаразитяване, тъй като съдържат свойства, които предизвикват антихелминтен ефект, способен да унищожи някои видове паразити, като червеи.

За да ги приемате като лечебно средство, трябва да ги стриете на прах и да ги консумирате на празен стомах няколко дни подред. Ако предпочитате, можете да ги смесите със същия сок от папая.

Карамфил

Карамфилът е подправка със силна миризма. Обикновено се включва в различни рецепти, но също така може да помогне в борбата с микроби, бактерии, вируси и паразити. Препоръчва консумацията му за тази цел по следния начин:

Дъвчете по една скилидка всеки ден на празен стомах сутрин. Това ще елиминира паразитите и техните яйца.

Тиквени семена

От друга страна се счита също, че консумацията на тиквени семки (без печене, пържене или осоляване) може да подпомогне чревния транзит и същевременно да улесни елиминирането на паразитите. Това се дължи на етаноловия екстракт, съдържащ се в семената на тиквата, подобен на лекарството мебендазол.

Препоръчително да консумирате 30 сурови тиквени семки всеки ден на празен стомах. Могат да се приемат и смлени като част от закуската.

 


ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *