Чесън и лимон на гладно: какви са ползите от консумацията им?

Прегледи: 26 441
3.9/5 (43 гласа)

Консумацията на напитки на празен стомах обикновено има по-добро усвояване в организма, тъй като това е първото нещо, което получавате, след като не сте консумирали храна. Една от най-популярните напитки е сместа от чесън и лимон поради многобройните си ползи.

Тези две храни имат големи ползи за здравето на организма. Чесънът и лимонът имат антимикробни свойства и ако тази смес се консумира на празен стомах е по-добре, тъй като това ще бъде първото нещо, което тялото получава и следователно усвояването на свойствата на съставките ще бъде по-голямо.

В допълнение, сместа от чесън и лимон е полезна за подобряване на имунната система, тъй като това е плод с високо съдържание на витамин С, който също подобрява усвояването на желязото, присъстващо в храните от растителен произход и допринася за правилното функциониране на имунната система. 

Лимонът има следните предимства:

  • Съдържат висок процент антиоксиданти, които помагат за защитата на клетките на тялото от клетъчно увреждане и антиоксидантите намаляват риска от много медицински състояния, като сърдечно-съдови заболявания, диабет, затлъстяване и рак. Те правят това чрез елиминиране на свободните радикали, които са вредни и причиняващи заболявания съединения в тялото, създадени от оксидативния стрес.
  • Освен това лимонът съдържа малко хранителни вещества, протеини, мазнини, въглехидрати или захар и когато се комбинира с вода, съдържа само малки количества други витамини и минерали, като калий, фолиева киселина и някои витамини от група В.
  • Друга полза от лимона е, че той може да облекчи възпалено гърло, да предотврати камъни в бъбреците и да стимулира метаболизма. Този плод може да помогне за отслабване, да оптимизира настроението и паметта, да облекчи запека и да подобри спортните постижения.
  • Хората с диабет, които консумират чесън на празен стомах като допълнение към съответното си лечение, показват значително намаляване на нивата на глюкозата.

Чесънът има следните предимства:

  • Поддържа здравето на мозъка, тъй като има антиоксидантно и противовъзпалително действие.
  • Предотвратява респираторни проблеми, поради отхрачващите си свойства.
  • Естествено противовъзпалително, поради аналгетичните си свойства.
  • Защитава здравето на сърцето, благодарение на вазодилатиращото си действие.
  • Предотвратява рак на дебелото черво, тъй като е богат на антиоксиданти.
  • Бори се с бактерии, вируси и гъбички, благодарение на антимикробните си свойства.


ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.


Препоръчани рецепти

 


Последни рецепти

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *