Той е на 76 години, а бъбреците му са като на тийнейджър! Тази е неговата тайна!

Прегледи: 1 899
4.8/5 (10 гласа)

Грижата за доброто състояние на бъбреците е важна, защото благодарение на тях тялото ни елиминира токсините, които вече не служат на тялото ни. Има някои храни, които помагат за подобряване на здравето на бъбреците.

Естествен начин за прочистване на бъбреците и пикочния мехур 

Съставки

Чесън – 3 скилидки
Бяло вино – 250 мл

Начин на приготвяне

Обелете скилидките чесън, смачкайте ги и ги сложете в малка тенджера, залейте с бялото вино и варете на тих огън 4 минути. След това отстранете от котлона, покрийте съда и го оставете да почине за 10 минути. Прецедете и изпийте. Приемайте по чаша на ден в продължение на 15 дни.

Чесън

Алицинът, който е съединение, получено от счукан чесън, е полезен при лечението на сериозни бъбречни заболявания, като хронично бъбречно заболяване. Чесънът може да бъде полезен за насърчаване на здравето на бъбреците поради своите диуретични свойства. Стимулира бъбреците да елиминират излишните токсини и минерали чрез урината.

Чесънът има антиоксидантни, антибактериални и противовъзпалителни свойства, което го прави богата на хранителни вещества храна, особено за бъбречно болни, тъй като помага за предотвратяване на по-нататъшно увреждане на бъбреците.

Една от причините за бъбречно заболяване е високото кръвно налягане, тъй като то може да увреди кръвоносните съдове в бъбреците. И добре, трябва да се отбележи, че когато бъбреците са увредени, те не могат да функционират ефективно.

Заслужава да се спомене, че антиоксидантните свойства на чесъна са полезни не само за пациенти с бъбречни заболявания, но и за хора, страдащи от хипертония, тъй като може да намали оксидативния стрес в кръвоносните съдове и да подобри притока на кръв.

Бяло вино

Ползите за здравето от пиенето на бяло вино са пряко свързани с неговите липидорегулиращи, противовъзпалителни и антиоксидантни ефекти. Антиоксидантите намаляват оксидативния стрес в тялото, който има ясна връзка с много заболявания, включително рак и сърдечни заболявания.

Пиенето на умерени количества вино се свързва с по-ниски нива на протеин в урината, което помага за предотвратяване на някои инфекции на пикочните пътища и намалява риска от камъни в бъбреците.


ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *