Най-старият природен лек за добра памет! По-добре от хапчета!

Прегледи: 17 720
4.1/5 (24 гласа)

С течение на времето и ежедневните обстоятелства е нормално паметта и способността ни да се концентрираме да се влошават. Това ни кара да имаме проблеми с интелектуалното изпълнение или запаметяването на данни. Тези разсейвания или трудности при фокусирането могат да ни завладеят. Въпреки това, като цяло, това е просто резултат от умствено изтощение или опит да вършите твърде много задачи наведнъж.

Канела, куркума, овесени ядки, домати, грозде… и можем да продължим да назоваваме някои от храните за мозъка, които вече познаваме. В този списък можем да включим и фурмите.

Фурмите са богати на полифеноли, вид антиоксидант, който може да подобри мозъчната функция и да предотврати дегенерацията на нервите. Фурмите могат да подобрят паметта и да намалят риска от невродегенеративни заболявания, като болестта на Алцхаймер.

Фурмите са плодове, които преливат от витамини и минерали. Те осигуряват калий, калций, желязо, мед, магнезий и ниацин. Друг забележителен аспект са фибрите, както разтворими, така и неразтворими.

Предлагаме Ви рецепта за сироп от фурми, който ще подобри значително вашата памет и концентрация!

Съставки

Фурми без костилки – 5 бр
Топла вода

Начин на приготвяне

Разрязваме на две фурмите и ги поставяме в купа. Наливаме топла вода, колкото да покрие фурмите и ги оставяме за една нощ в хладилник. На сутринта смиламе всичко в блендер и нашия сироп от фурми е готов. 


ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

1 коментар за “Най-старият природен лек за добра памет! По-добре от хапчета!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *