Тази храна подобрява кръвообращението! Ето как се консумира

Прегледи: 1 280
5/5 (6 гласа)

Стафидите са прясно дехидратирано грозде. Въпреки че смятаме, че по принцип не сме свикнали да ядем дехидратирани плодове, това е добър пример, че този тип продукти могат да бъдат вкусни и много питателни, точно както пресните плодове в оригиналното им състояние. Друг пример за това са сливите или фурмите, които обикновено преминават през процес на дехидратация, докато придобият окончателната си форма.

Понякога изглежда, че чрез дехидратиране на тези плодове намаляваме многобройните им предимства или свойства за тялото. Реалността е точно обратното, те остават непокътнати, а някои от тях дори се подобряват.

Гроздето може да се яде по различни начини, като не е задължително то да е прясно. Най-голямото предимство на стафидите е, че ги имаме през цялата година, за да подсладят небцето ни и да ни осигурят храна при всяко хранене или като лека закуска.


Може да ви интересува

За да се постигне добро здраве е необходимо да се поддържат добри навици като правилно хранене, добър сън и постоянни упражнения. Освен това има някои храни, които са много ефективни за някои специфични измерения на здравето, например някои са полезни за зрението, други за кожата, а трети за кръвообращението.

В този смисъл стафидите са една от храните, които значително подобряват кръвообращението. В допълнение, тази храна има голям брой свойства, които са много полезни за тялото.

Може да ви интересува:  1 чаша на ден и никога няма да имате болен черен дроб и жлъчен мехур

Една от характеристиките, които се открояват най-много в стафидите, е големият източник на енергия, тъй като съдържа значителни дози въглехидрати, поради което е препоръчителна храна за професионални и любители спортисти. Освен това стафидите имат високо съдържание на калий, което е необходимо за поддържане на правилното функциониране на тялото.

Що се отнася до подобряването на кръвообращението, стафидите насърчават този важен аспект в човешкото тяло и предотвратяват образуването на съсиреци, които могат да причинят някакво състояние. Стафидите предотвратяват появата на плаки в сърцето, които с течение на времето и тяхното влошаване намаляват функционирането на този жизненоважен орган.

По същия начин е необходимо да се подчертае, че тази храна е чудесен източник на желязо и следователно е идеална за хора, които имат дефицит на този минерал. По същия начин стафидите са с високо съдържание на антиоксиданти.

Как да консумираме стафиди

Стафидите имат добър вкус и текстура и могат да се консумират самостоятелно или да се добавят към кисело мляко заедно с овесени ядки или зърнени храни. Могат да се използват и за направата на натурални сокове, желета, масла или да се приготвят под формата на сос за подправете различни видове меса.


ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.


Препоръчани рецепти

 


Последни рецепти

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *