Никога повече няма да страдате от разширени вени! Пробвайте това природно лекарство!

Прегледи: 974
5/5 (8 гласа)

Разширените вени или варикозните вени са повърхностни вени, които са се възпалили и усукали поради увреждане на вътрешните клапи, които обикновено позволяват правилния кръвен поток от краката и краката към сърцето.

Във всяка възраст тази патология може да присъства в живота ни, независимо дали сте млади или стари. Появата на разширени вени е неизбежна поради наследствени фактори. Ако сте жена, която приема допълнително контрацептиви или хормонална заместителна терапия, с висока степен на заседнал начин на живот, пушите, храните се неправилно и други фактори, рискувате да страдате от разширени вени.

Предлагаме ви натурален лек, който ще облекчи разширените вени!

Съставки

Дъбови кори – 1 шепа
Орехови листа – 1 шепа
Риган – 1 шепа
Зехтин – 200 мл
Вода – 1 литър

Начин на приготвяне

Изсипваме в тенджера една шепа дъбови кори, една шепа орехови листа и една шепа листа от риган. Наливаме 1 литър вода и варим, докато количеството се редуцира на 3/4. В този момент добавяме 200 мл зехтин. Варим на слаб огън за 2 часа и оставяме да изстине. След това прецеждаме течността в стъклен буркан.

Начин на приложение

Нежно масажираме краката си (не директно върху разширените вени), отдолу нагоре, към сърцето с това естествено средство. Повтаряме тази процедура поне 4 пъти в седмицата. 

Дъбова кора

Както вероятно вече знаете, плодът на дъба е жълъдът и той винаги е бил използван за храна на добитъка, но сега е открито много повече за това какво може да направи това дърво, както чрез кората, така и чрез плодовете си.

Белият дъб е с високо съдържание на танини, етерични масла, пектин, калций, магнезий, калий, фосфор, манган, мед, натрий и цинк, което го прави идеално средство за храносмилателния и дихателния тракт.

Танините, маслото и минералите, съдържащи се в дъбовата кора, също имат антибактериална и противовъзпалителна функция и следователно са идеални за външно лечение на състояния като разширени вени.

Други съвети за борба с разширените вени

  • Избягвайте гореща вода и когато се къпете, винаги избирайте топла или студена вода, особено в най-засегнатите зони.
  • В някои случаи запекът може да има отрицателно въздействие, тъй като причинява задръствания в областта на таза, което влошава кръвообращението. Следователно трябва да регулираме чревната функция.
  • Важно е да се борим със заседналия начин на живот. Всеки ден трябва да спортуваме или да ходим поне километър.
  • Трябва да избягваме прекомерното излагане на слънце.
  • Преди лягане можем да поставим възглавница под краката си.
  • Не трябва да забравяме да пием между един и половина и два литра вода на ден. Извън хранене и като допълнение към запарките.
  • Наднорменото тегло е един от факторите, които най-много влошават разширените вени. Винаги трябва да спазваме балансирана диета. Също така се препоръчва постепенно намаляване на порциите храна, така че стомахът да се адаптира.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *