Натурални напитки за подобряване на кръвообращението

Прегледи: 348
4.3/5 (3 гласа)

Кръвообращението е процесът, чрез който сърцето изпомпва кръвта на човек из тялото. Поради тази причина кръвообращението се счита за жизненоважен елемент за човешките същества. И докато кръвта циркулира, тя разпределя кислород и хранителни вещества в клетките на тялото и също така елиминира отпадъците.

Кръвта циркулира в една посока през кръвоносни съдове (капиляри, артерии, вени), които образуват затворена система, която напоява всички органи. Кръвта се задвижва от сърцето, което работи ритмично, така че тялото да функционира правилно.

От своя страна, сърцето е мускулен орган, който постоянно задвижва богата на кислород кръв към мозъка и крайниците. Освен това то транспортира бедна на кислород кръв от мозъка и крайниците към белите дробове, за да получи кислород.

Ето защо днес има природни средства за подобряване на кръвообращението. Едно от тях е пиенето на портокалов сок с грейпфрут, което трябва да се консумира особено от хора със семейна обремененост със сърдечни заболявания. Витамин С, който присъства в този сок, когато се консумира в идеални количества, действа на нивото на кръвоносните съдове и помага за предотвратяване на втвърдяването на артериите.

По същия начин има други храни, които съдържат витамин С и които могат да помогнат за подобряване на кръвообращението, като целина, ананас, киви, ягоди или цвекло, наред с други, при които основната им роля е да намалят възпалението, подобрявайки преминаването на кръвта. артериите. Ето някои препоръчителни сокове, които можете да приемате ежедневно за подобряване на кръвообращението:

  • Сок от цвекло с портокал

Цвеклото съдържа висококачествено желязо, което е от съществено значение за изграждането на червени кръвни клетки. Поради тази причина той е в състояние да намали симптомите на слабост, да предотврати анемия и да подобри кръвообращението.

Съставки

Цвекло – 1 бр
Портокалов сок – 200 мл

Начин на приготвяне

Поставете суровото цвекло заедно с портокаловия сок в блендера и пасирайте на умерена скорост за около една минута. След тази процедура сокът е готов за пиене. Приемайте всеки ден на закуска.

  • Сок от моркови с целина

Съставки

Моркова – 3 бр
Целина – 1 стрък
Вода – 200 мл

Начин на приготвяне

Смесете всичко в блендер, пасирайте и подсладете на вкус. Приемайте всеки ден на закуска или в средата на следобед.

  • Сок от ананас с джинджифил

Съставки

Ананас – 5 резена
Джинджифил – 5 г
Вода – 200 мл

Начин на приготвяне

Пасирайте всичко в блендера. След това пийте този сок след вечеря.


ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.


Препоръчани рецепти

 


Последни рецепти

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *