Баба ми се отърва завинаги от гъбичките по ноктите! Естествено лекарство

Прегледи: 2 200
4.9/5 (14 гласа)

Гъбичките по ноктите са често срещана инфекция на ноктите. Започва като бяло или кафяво-жълто петно ​​под върха на нокътя на ръката или крака. Тъй като гъбичната инфекция се задълбочава, нокътят може да развие обезцветяване, удебеляване и влошаване на ръба.

Медикаментозното лечение обикновено включва използването на противогъбични лекарства с рецепта. Въпреки че е ефективен, някои хора изпитват неприятни странични ефекти, вариращи от разстроен стомах до други кожни проблеми. Ето защо някои хора предпочитат домашни средства за лечение на гъбички по ноктите на краката.

Причини

Гъбичките по ноктите се причиняват от различни гъбични организми. Най-често срещаният е вид, наречен дерматофит. Дрождите, бактериите и плесените също могат да причинят инфекции на ноктите. Обезцветяването, причинено от бактериална инфекция, обикновено е зелено или черно.

Гъбичната инфекция на краката (стъпалото на спортиста) може да се разпространи към ноктите, а гъбичната инфекция на ноктите може да се разпространи към краката. Можете също така да получите инфекцията при контакт с места, където гъбичките могат да растат, като ходене по плочките на пода на душ във фитнес залата или обуване на тъмни, потни и мокри обувки.

Натурален лек за гъбички по ноктите! Предлагам ви 1 натурален лек за гъбички по ноктите на базата на куркума. Куркуминът се използва успешно за лечение на възпалителни кожни заболявания.

Съставки

Куркума – 4 чаени лъжици
Кокосово масло – 4 чаени лъжици

Начин на приготвяне

В един малък буркан добавяме куркумата и кокосовото масло и разбъркваме добре до получаването на паста. Затваряме буркана и го прибираме в хладилник за 1 час. След това намазваме ноктите на краката с пастата и оставяме да действа за 2 часа. Това ще помогне за премахване на гъбичките по ноктите в рамките на 1 до 3 месеца.


ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *