Домашни лекове с чесън за почистване на белите дробове

Домашни лекове с чесън за почистване на белите дробове
Прегледи: 16 118
4.8/5 (70 гласа)

Белите дробове имат две основни функции. Едната е да получите кислород от въздуха, който отива в тялото, а другата е да премахнете въглеродния диоксид от тялото. Белите дробове са най-уязвимият орган към инфекции и наранявания от външната среда, поради постоянното излагане на частици, химикали и инфекциозни организми във въздуха. Поради тази причина е важно да защитите белите дробове с добро хранене и да ги пречистите, за да елиминирате токсините.

Консумацията на чесън може да помогне за прочистването на белите дробове поради неговите антибиотични и антибактериални свойства. Никоя храна сама по себе си няма да може да излекува заболяване и затова грижата за белите дробове и всички органи на тялото трябва да бъде част от ежедневието с балансирана диета.

Три природни лека с чесън


Може да ви интересува

1. Десет скилидки чесън трябва да се смачкат и да се добавят три листа мащерка, които също трябва да бъдат смачкани. След това добавете съставките в съд и покрийте със зехтин и оставете сместа да престои една нощ. На следващата сутрин консумирайте супена лъжица от този домашен лек.

2. Втората препоръка е да кипнете ½ литър вода с 200 грама захар. След това добавете половин килограм лук с парче нарязан корен от джинджифил, супена лъжица куркума на прах и три счукани скилидки чесън. По-късно, когато сместа заври, оставете да престои, докато изстине и прецедете, за да консумирате две супени лъжици на ден на празен стомах.

3. Препоръчително е да консумирате чесън всеки ден на празен стомах, тъй като той се състои от минерали като йод, фосфор, калий и витамини като B6 и свойствата му се основават главно на серните компоненти.

Може да ви интересува:  Естествен начин за прочистване на белите дробове! Отхрачващо средство. Мощна рецепта

Съвети за прочистване на белите дробове

От друга страна, жизненоважно е да отделите време за прочистване на белите дробове и първата препоръка е да практикувате парна терапия, която се състои от вдишване на водни пари, което помага за отваряне на дихателните пътища и белите дробове за дренаж на слуз.

Вторият трик, който можете да практикувате, за да изчистите белите си дробове, е да кашляте под контрол и за да направите това, първото нещо, което трябва да направите, е да седнете на стол с отпуснати рамене и да държите краката си напълно подпрени на пода.

След това трябва да кръстосате ръце на корема си, да вдишате бавно през носа и да издишате, докато навеждате тялото си напред, притискайки ръцете си към корема. В този момент трябва да се изкашляте 2 или 3 пъти, докато издишвате, като държите устата си леко отворена и след това бавно вдишайте през носа.

Упражнения, рутина за тялото, която не само помага за подобряване на физическото и психическото здраве на хората, но също така принуждава мускулите да работят по-усилено, което увеличава дихателната честота на тялото и по този начин осигурява по-голямо снабдяване на мускулите с кислород.


ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.


Препоръчани рецепти

 


Последни рецепти

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *