Зимна и здравословна салата от печени чушки с чесън в буркан

Прегледи: 540
5/5 (17 гласа)

В провинцията консервират в буркани без химикали и консерванти. Рецепта за печени чушки с чесън в буркан. Консервирам без хладилник и консерванти, натурална рецепта за консервиране на храни.

Рецепта за печени чушки с чесън в буркан

Съставки

Червени чушки – 3 кг
Чесън – 1 глава
Сол – 1/2 чаена лъжица във всеки буркан
Оцет 9% – 2 супени лъжици във всеки буркан

Начин на приготвяне

Поставяме чушките в тава за печене, в която предварително сме поставили хартия за печене. Печем на 250°C за 20 минути. Докато чушките се пекат обелваме и нарязваме чесъна на дребно. Изваждаме чушките от фурната и ги обръщаме и печем за още 5 минути на 250°C. След като мине посоченото време изваждаме чушките в тенджера и ги оставяме да изстинат. 

След като чушките вече са изстинали ги обелваме и почистваме от семките. Прецеждаме сока от чушките от семките от тенджерата в кана. Използваме чисти буркани, слагаме чушка и чесън, така докато се напълни. Добавяме по 1/2 чаена лъжица сол във всеки буркан, по 2 супени лъжици оцет 9% и наливаме равномерно във всеки буркан прецедения сок от чушките. Почистваме добре горната част на буркана. Затваряме бурканите с чисти и нови капачки.

Подготвяме бурканите за пастьоризация. На дъното на една голяма тенджера поставяме кухненска кърпа и бурканите върху кърпата. Наливаме вода в тенджерата и я слагаме на котлон. След като водата заври, варим за 30 минути. Съхраняваме бурканите на тъмно и хладно място.

Добър апетит!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *