Как да регенерираме хрущяла на коляното по-бързо с яйце?

Как да регенерираме хрущяла на коляното по-бързо с яйце?
Прегледи: 19 878
4/5 (22 гласа)

Хрущяла на коляното е съединителна тъкан, която покрива ставните повърхности на костите в коленната става. Основната му функция е да осигури гладка, плъзгаща се повърхност, за да позволи движение без триене между костите на коляното.

Хрущяла на коляното е вид хрущял, наречен хиалинен хрущял, който е здрав и еластичен. Действа като амортисьор, абсорбира ударите и разпределя натоварването при движение на коляното. Освен това помага за намаляване на триенето между костите и осигурява стабилност на ставата.

Въпреки това хрущялът на коляното може да се износи или повреди поради стареене, травматични наранявания, прекомерна употреба или заболявания като остеоартрит. Това може да причини болка, подуване, скованост и ограничено движение в коляното.


Може да ви интересува

Предлагаме Ви домашен лек при болки в коляното.

Съставки

Яйчени черупки – 10 бр

Начин на приготвяне

Измиваме черупките от яйца старателно с вода и сода бикарбонат. След това ги подсушаваме и поставяме в тава за печене. Печем черупките за 10 минути на 100℃. След като изпечем яйчените черупки ги натрошаваме с ръце и след това ги смиламе в кафемелачка. Съхраняваме яйчените черупки в буркан.

Приемаме яйчените черупки с храна или напитки. Показваме ви един начин на прием. В една малка чаша добавяме 1/2 чаена лъжица яйчени черупки и 1 супена лъжица лимонов сок. Разбъркваме и приемаме.

Яйчена черупка

Знаете ли, че яйчените черупки са много здравословни? Обичайната яйчена черупка, която безразсъдно изхвърляме всеки ден, заслужава внимание, защото може да бъде от голяма полза за тялото.

Състои се от 90 процента калциев бикарбонат, чиято особена стойност е, че се превръща от несмилаема форма в органична, лесно смилаема. И нищо по-добро за укрепване на опорно-двигателния апарат не може да се намери. Яйчената черупка съдържа също флуор, мед, фосфор и други елементи.

Може да ви интересува:  Домашен лек, който облекчава горещите вълни по време на менопаузата

Яйцето е полезно за хрущяла на коляното

Яйцата са отличен източник на хранителни вещества, които могат да помогнат за здравето на хрущяла на коляното по няколко начина. Според проучване нито белтъкът, нито жълтъкът на яйцето са полезни за ставите, ако не и за мембраната, тъканта, която разделя черупката на яйцето.

Мембраната на яйцето или телитът е богата на колаген, хиалуронова киселина, хондроитин сулфат, дерматан сулфат, аминокиселина и въглехидрати, всички тези важни съставки за грижата за хрущяла на коляното.

От друга страна, яйцата са пълноценен източник на протеини, което означава, че съдържат всички основни аминокиселини, необходими за синтеза на протеини в тялото. Протеинът е критичен компонент на хрущяла и консумацията на достатъчно висококачествен протеин може да помогне за поддържането на здравето и функционирането на хрущяла.

Освен това, те са един от най-добрите хранителни източници на холин, хранително вещество, което е от съществено значение за здравето на хрущяла. Холинът е необходим за производството на фосфолипиди, които са структурни компоненти на мембраните на хрущялните клетки.

Те също са добър източник на витамини и минерали, важни за здравето на хрущяла, като витамин D, E и цинк.


ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *