Баба ми е на 80 години и пие този домашен еликсир за прочистване на червата! Без хапчета

Прегледи: 1 096
5/5 (14 гласа)

Почистването на червата, както и на бъбреците и други органи на тялото, е съществена част от правилното функциониране на тялото. Следователно има различни начини за прочистване и детоксикация на тялото, за да се елиминират всички тези вещества, които му причиняват вреда.

Ползи от прочистването на червата

  • Подобрява усвояването на хранителни вещества.

Дебелото черво, претоварено с отпадъчни вещества и токсини, няма да може да абсорбира правилно хранителните вещества.

  • Повишава енергията.

Ако червата са натоварени с токсини или всякакъв вид отпадъчни вещества, могат да се появят симптоми на умора или ниска енергия. Някои хора може дори да се почувстват депресирани.

  • Подобрява функцията на черния дроб.

Може да ви интересува

Микроорганизмите, които живеят в червата, действат като защитна бариера, пропускайки само полезни за организма вещества. Когато тази чревна бариера, която ни защитава, е повредена, това пряко засяга черния дроб, тъй като те са органи, които комуникират.

  • Стимулира имунната система.

Чревната флора играе много важна роля в имунния отговор на организма. Здравата храносмилателна система без токсини помага за предотвратяване и по-голяма устойчивост на болести.

  • Помага при отслабване.

Храни с малко фибри се задържат по-дълго в червата. С прочистването на дебелото черво възможните натрупвания на тези храни се елиминират напълно, което може да доведе до лека загуба на тегло.

  • Облекчава подуването и газовете.
Може да ви интересува:  Чай за намаляване на възпалението на червата

Понякога е възможно храносмилателният процес да претърпи промени и бактериите в червата да не обработват добре храната, което води до ферментация, запек, паразити… които причиняват тези неприятни симптоми. Елиминирането на токсините от дебелото черво значително насърчава доброто храносмилане.

  • Подобрява лошия дъх.

Високата популация от вредни бактерии в червата може да причини лош дъх. Детоксикацията на червата ще предотврати разпространението му.

Предлагаме Ви едно ефикасно домашно средство за за прочистване на червата

Съставки

Сушени сини сливи – 2 бр
Сушени смокини – 2 бр
Топла вода – 250 мл

Начин на приготвяне

Вечер нарязваме сушените сливи и смокини и ги поставяме в чаша топла вода. Разбъркваме и оставяме да престои една нощ. На сутринта добавяме малко топла вода и изпиваме течността на гладно, а плодовете ги изяждаме. Правим тази процедура в продължение на 7 дни.


ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *