Как зехтинът и лимонът подобряват здравето? Това ще ви изненада…

Прегледи: 682
5/5 (5 гласа)

Зехтинът има множество полезни свойства за нашето тяло. Той е богат на полифеноли, а освен това ни предлага мононенаситени мазнини и различни витамини. Тези свойства го правят една от звездните храни в средиземноморската диета.

От своя страна, лимонът е богат на хесперидин и витамин С, от които се нуждаем, за да образуваме основни органи и тъкани в нашето тяло, да лекуваме рани и да спомагаме за усвояването на желязото. Този витамин винаги е бил използван в лекарствата заради благотворния си ефект.

Употреба на зехтин на празен стомах

Независимо че можете да консумирате зехтин с лимон по всяко време на деня, препоръчва се да го правите на празен стомах.

Приемането на зехтин с лимон на празен стомах, когато не сме усвоили нищо, ще гарантира, че свойствата на съставките не се променят от друга храна и можем да ги усвоим безопасно и на 100%. Пречистването на тялото и подобряването на здравето на храносмилането са едни от основните предимства на приема на зехтин с лимон на празен стомах.

Ползи от използването на зехтин с лимон

  • Борба със запека

Със зехтин с лимон успяваме да смажем храносмилателната лигавица и да активираме черния дроб, жлъчния мехур и двете черва. Това е основната полза от консумацията на зехтин с лимон на празен стомах, тъй като ни позволява да пречистим тялото.

  • Защитава сърдечно-съдовата система

Зехтинът има мононенаситени мазнини, а лимонът има хесперидин и витамин С. Тези хранителни вещества са от съществено значение за контролиране на излишния лош холестерол (LDL).

  • Помага при ставни или ревматични проблеми

Благодарение на противовъзпалителните свойства, които лимонът и зехтинът имат, те могат да помогнат за намаляване на възпалението на ставите, като по този начин помагат и за намаляване на болката. Както при обикновената настинка: зехтинът и лимонът могат да премахнат възпалението на гърлото, освен че подобряват имунната система.

  • Подпомага здравето на черния дроб и жлъчния мехур

Много сутрини сме се събуждали подути или тежки и това е знак, че тялото има нужда от пречистване. Решението е да приемате зехтин с лимон на празен стомах, за да елиминирате токсините, да подпомогнете здравето на черния дроб и жлъчния мехур и да подобрите чревния транзит.

  • Пречистете тялото

Тази комбинация от съставки е идеалният вариант за елиминиране на токсините, от които тялото вече не се нуждае, благодарение на витамин С в лимона, който помага за прочистване на черния дроб и намаляване на нивата на холестерола; Освен това антиоксидантите в маслото предотвратяват окислителното увреждане на клетките. В допълнение, следването на този цикъл също помага за регулиране на pH на тялото.

  • Отслабнете

Зехтинът ускорява метаболизма и намалява чувството на апетит. От своя страна и както видяхме в цялата статия, лимонът има пречистващ ефект.

Как да приемаме зехтин с лимон

Съставки

Зехтин – 1 супена лъжица
Лимон – 1 супена лъжица

Начин на приготвяне

Смесваме двете съставки и приемаме на празен стомах всяка сутрин.


ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *