Главоболие? Тези лечебни растения ще ви помогнат

Прегледи: 389
5/5 (6 гласа)

Почти всеки е имал главоболие в даден момент. Главоболието е най-честата форма на болка и една от основните причини хората да отделят отпуск от работа или училище и да посетят лекар.

Най-често срещаният тип главоболие е тензионното главоболие. То възниква поради напрежението, което поставяте върху мускулите на раменете, шията, скалпа и челюстта. Обикновено е свързано със стрес, депресия или тревожност. Може да имате склонност да получавате този тип главоболие, ако работите твърде много, не спите достатъчно, пропускате хранене или пиете алкохолни напитки.

Други често срещани видове главоболие включват мигрена, клъстерно главоболие и синусово главоболие. Повечето хора могат да се почувстват много по-добре, като променят начина си на живот, научат се да релаксират и приемат болкоуспокояващи.

Билков чай, който помага за облекчаване на главоболието

Съставки

Градински чай – 5 грама
Мащерка – 5 грама
Липа – 5 грама
Вряла вода – 250 мл

Начин на приготвяне

Вземете 5 грама градински чай, 5 грама мащерка и 5 грама липа, залейте с чаша вряла вода и оставете да кисне около пет минути. Препоръчва се да се пие толкова пъти, колкото е необходимо.

Градински чай

Градинският чай е мощно противовъзпалително, антисептично, спазмолитично и храносмилателно средство. Има витамин А и С, а също така помага за регулиране на кръвната захар. Можете да приемате инфузии от градински чай за облекчаване на главоболие, дискомфорт и менструални болки, за подобряване на нивата на кръвната захар и холестерола.

Мащерка

Мащерката има храносмилателни ползи, газогонно, стимулиращо храносмилането, богато на желязо, антисептично, гръдно и отхрачващо, противоревматично, релаксиращо. Подходящ за лечение на малки загуби на паметта и мигрена или главоболие.

Липа

Липата се счита за добро средство за облекчаване на симптомите на мигрена и други главоболия, като силна болка от едната страна на главата или челото, пулсираща болка – когато забележите пулсации –, болка, предизвикана от продължително излагане на слънчева или изкуствена светлина, замайване , повръщане.

 

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *