Възстановяване на омазнен черен дроб и елиминиране на токсини от организма

Възстановяване на омазнен черен дроб и елиминиране на токсини от организма
Прегледи: 1 050
5/5 (8 гласа)

В ежедневието си сме постоянно изложени на различни вещества, които ще бъдат вредни за тялото ни, тъй като могат да се натрупат. Замърсяването на въздуха, водата и дори храната, в допълнение към нездравословните навици на живот, са фактори, които допринасят за излагането ни на различни токсини.

За да избегнем проблеми, нашият черен дроб е органът на тялото, който действа главно като филтър, отговорен за елиминирането на тези токсини. Освобождавайки се от токсините организма ни, ще подобри общото си здравословно състояние и съответно благосъстоянието си. Поради тази причина се препоръчва да се провежда детоксикация поне веднъж годишно и по-добре, ако съвпадне с няколко дни преди началото на пролетта или есента.

По този начин детоксикацията се състои в превръщането на потенциално вредни вещества в по-малко токсични, които могат да бъдат елиминирани. Тази задача основно се изпълнява от черния дроб.


Може да ви интересува

Детоксикацията е елиминирането на вредни вещества от тялото. Това е действие, което нашият черен дроб извършва ежедневно, поддържано от работата на бъбреците и червата, тъй като сред неговите функции е пречистването на кръвта и елиминирането на вещества, които са потенциално вредни за нас, като като тежки метали, лекарства или други токсини.

За да подпомогнем пречистването на черния дроб, ние самите можем да ядем различни храни и хранителни добавки или да възприемем навици в начина на живот, които допринасят за естествената детоксикация на тялото.

Може да ви интересува:  Намалете високото кръвно налягане без лекарства

Пробиотици

Пробиотиците са бактерии, които са полезни за нашето тяло, тъй като те поддържат или подобряват бактериите, които са част от нашата нормална флора, като същевременно се борят с онези, които са вредни и отделят токсини, насърчавайки баланса, от който се нуждаем за нашето здраве. Някои храни, които се считат за пробиотици, са кисело зеле, кефир, кисело мляко или ферментирали храни. Пробиотиците също могат да бъдат въведени в диетата като добавка.

Горски плодове

Горските плодове, се считат за страхотни антиоксиданти, благодарение на техните антоцианинови пигменти, които помагат за защита на функцията на черния дроб. Тези плодове могат да се консумират сурови, в сокове, в смутита или да се добавят към различни ястия. Лилавите зеленчуци, като патладжана, също съдържат антоцианини.

Смути с кефир и горски плодове

Съставки

Горски плодове – 1 шепа
Кефир – 200 г

Начин на приготвяне

Измийте и нарежете всички плодове на малки парченца. В случая сме избрали ягоди, боровинки и малини. След това добавете всички плодове в чашата на блендера и налейте кефира. Накрая пасирайте всичко до получаване на хомогенна смес. Приемайте като закуска в продължение на една седмица.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *