Дар от природата, който пази ЗДРАВЕТО НА ОЧИТЕ до края на ЖИВОТА!

Прегледи: 855
4.7/5 (14 гласа)

С възрастта очните структури претърпяват дегенеративни промени, които включват намаляване на антиоксидантната защита. Не трябва да забравяме, че очната тъкан е много чувствителна към светлина и постоянно е подложена на окислителни процеси, които могат да причинят промени в макулата и ретината.

Катаракта, увреждане на ретината и други много сериозни патологии като меланоми или макулна дегенерация. Това са някои от проблемите, от които могат да страдат очите ви. Превенцията на здравето на очите е от съществено значение за добрата грижа за очите и ние не винаги й обръщаме вниманието, което заслужава.

За да предпазите окото от оксидиращия ефект на светлината и да намалите риска от някои очни заболявания като катаракта, макулна дегенерация и глаукома, се препоръчва да поддържате здравословна и балансирана диета.

Екстракт от гроздови семена

Гроздето е плод на лозовото растение, има много разновидности, които обикновено се отличават по цвят. Формата му обикновено е овална и малка и със сладък вкус. Сред неговите компоненти изтъкваме танини, протеини, фруктоза, каротеноиди и витамини A, B, C, K, D и E.

Поради съдържанието на калий и желязо, те са отлични за укрепване на имунната система. Гроздето съдържа също фосфор и калций, които са полезни за развитието на костите.

Гроздовото семе е една от храните с най-големи ползи и добродетели, които съществуват. Сред основните му характеристики са богат източник на витамин Е и линолова киселина (омега 3), в допълнение към съдържанието на голямо количество антиоксиданти (OPC), които насърчават кръвообращението.

Екстрактът от гроздови семена осигурява реални ползи за нашето тяло. Съединенията, открити в гроздовите семки, се намират и в техните кори, но в по-ниска концентрация. Проантоцианидините в екстракта от гроздови семена са фитонутриенти, които допринасят за здравето на очите чрез насърчаване на зрителната острота и очната оксигенация.

Свойства и ползи от гроздови семена

  • Имат голямо количество OPC антиоксиданти, предотвратяващи преждевременното стареене и влошаване на органите, тъканите и клетките.
  • Те са един от най-добрите антиоксиданти, превъзхождащ витамин С и оставащ в тялото три дни.
  • Благодарение на голямото количество витамин Е, гроздовите семена помагат в грижата за очите, подобрява зрителната острота, както и премахва умората на очите, причинена от ефекта от използването на компютри, телевизори или часове на четене.
  • Помага за стимулиране на кръвообращението.
  • Подпомага пречистването на кръвта от излишните агресивни агенти.
  • Подобрява здравето на зъбите.
  • Има противогъбични свойства, което го прави мощен дезинфектант.

Дозировка на екстракт от гроздови семена

Можете да закупите екстракт от гроздови семена като хранителна добавка. Препоръчителната дневна доза е 50 мг 2 пъти на ден.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *