Най-доброто домашно средство за понижаване на излишната пикочна киселина

Прегледи: 2 793
5/5 (11 гласа)

Пикочната киселина е съединение, което се генерира в тялото в резултат на разграждането на вещества, известни като пурини и които присъстват в някои храни и напитки. Обикновено 80% от това, което се произвежда дневно, се елиминира чрез урината, но ако обичайната диета е с високо съдържание на пурини, тогава може да възникне кумулативен ефект върху кръвта.

Повишаването на пикочната киселина може да бъде причинено от небалансирана диета с излишък от червено месо, риба, морски дарове и фруктоза и напитки, като бира, ликьори и леки безалкохолни напитки.

Възрастта и полът също са рискови фактори за повишена пикочна киселина, тъй като мъжете под 65-годишна възраст имат четири пъти по-голям риск от хиперурикемия отколкото жените, въпреки че това е еднакво, когато жените навлязат в етапа на хиперурикемия, менопаузата. По същия начин прекомерните физически упражнения и наднорменото тегло могат да насърчат хиперурикемия.

Традиционно високото ниво на пикочна киселина обикновено се свързва с подагра, заболяване, което причинява подуване на палеца на крака, което причинява силна болка.
В момента пикочната киселина се счита за сърдечно-съдов рисков фактор сама по себе си, тъй като причинява намаляване на азотния оксид, който е от съществено значение за поддържане на еластичността на кръвоносните съдове и за усвояването на глюкозата от тялото. И това може да има двойно последствие: причиняване на високо кръвно налягане, диабет тип 2 и артериосклероза.

В допълнение, повишената пикочна киселина също се свързва с тези заболявания, наред с други:

  • Хипопаратироидизъм
  • Левкемия
  • Бъбречна недостатъчност
  • Нефролитиаза
  • Токсемия по време на бременност

Намалете пикочната киселина с артишок

Сред естествените средства за намаляване на нивата на пикочната киселина винаги намираме артишока като една от основните храни за консумация. И този зеленчук има мощни диуретични свойства, които помагат за бързо намаляване на пикочната киселина, но също така значително намаляват нивата на холестерола в тялото.

За да приготвите една от най-добрите инфузии за понижаване на пикочната киселина, следвайте тази проста стъпка по стъпка:

Измийте внимателно артишока и отрежете дръжките му. След това премахнете първите листа.
Сложете тенджера с много вода на котлона и оставете да заври. Когато заври, сложете артишока да се готви за 5 минути. Накрая ще трябва само да прецедите получения чай и пийте по чаша преди хранене.

Можете да съхранявате тази инфузия от артишок в хладилника без проблем и да се възползвате от варената храна, за да я ядете с капка лимон, друга страхотна съставка за контрол на пикочната киселина.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *