Мощен чай за отслабване, който изгаря мазнините, ускорява метаболизма и намалява холестерола

Прегледи: 1 293
4.7/5 (10 гласа)

Пречистете тялото си и освен това отслабнете по 100% естествен начин. Можете да постигнете всичко това благодарение на ползите от червения чай, тъй като като го включваме редовно в нашата диета, ще можем да загубим 2 до 3 килограма за 7 дни, в допълнение към подобряването на функционирането на тялото ни чрез намаляване на наличието на натрупани токсини.

Червеният чай има много свойства, които тази инфузия може да осигури на тялото ви, така че да губи мазнини и да намалява токсините.

Ползите от червения чай

Ускорява метаболизма и се счита за отличен детоксикатор. Той също така укрепва имунната система, намалява нивата на холестерола и триглицеридите и насърчава храносмилането.

Подобрява храносмилането

С пиенето на червен чай подобряваме храносмилателните процеси, като стимулираме функционирането на жлъчния мехур и подобряваме елиминирането на мазнините.

Ускорява метаболизма

Тази напитка също така подобрява метаболизма ни и следователно консумира наситени мазнини като източник на енергия, като по този начин намалява тяхното присъствие в тялото ни. Поради тази причина е идеален съюзник за отслабване за една седмица, стига да спазваме балансирана диета с ниско съдържание на мазнини.

Помага за пречистването на тялото ни

Червеният чай помага за подобряване на бъбречната функция и следователно премахва задържането на течности, както и токсините, натрупани в нас. От друга страна, той също така ускорява работата на черния дроб и поради тази причина отпадъците, натрупани в тялото и кръвта, също се елиминират по естествен път. Всичко това кара вътрешността ни да работи по-добре и признаци като подуване или задържане на течности изчезват, показвайки много по-стройно тяло.

КАК ДА ПРИГОТВИТЕ ЧЕРВЕН ЧАЙ В ДОМАШНИ УСЛОВИЯ?

Независимо дали искаме да приготвим топла или студена запарка от червен чай, рецептата е една и съща.

Първото нещо, което трябва да направим е да загреем вода, като през това време във всяка чаша слагаме количеството червен чай, който ще използваме. Можем да използваме насипен червен чай, който обикновено се продава в магазините за билки, или с класическите торбички за запарка, които се продават във всички супермаркети.

Добавете гореща към всяка чаша заедно с чая и, ако можете, покрийте с капак, за да позволите на аромата и вкуса да се концентрират по-добре. Оставете за 3-5 минути и извадете торбичката чай от чашата. Оставете леко да се охлади преди да пиете.

Ако използвате насипен червен чай, ще варим водата в чайника или тенджерата, докато започне да кипи. В този момент добавете чая и го оставете за 5 минути. След това време го извадете, добавете го в чашата си и го покрийте, така че да запази целия вкус и аромат на прясно приготвения чай.

Ако сте любител на чая, ще забележите, че насипният чай има по-голяма концентрация, като общо правило, отколкото чаят в торбички. Поради тази причина е важно да го приготвите добре, в чайник или тенджера и да го задържите да заври, а не просто да го добавите към чашата си с малко гореща вода.

Ако искаме студен червен чай, го приготвяме, като следваме предишния процес, но го оставяме да изстине напълно. Преди да го вземете, добавяме малко студена вода със слаба минерализация, разбъркваме и ще сте готови да пиете освежаваща и здравословна напитка, която може да ни помогне да изгаряме мазнините.

Най-добре е да пиете червения чай сутрин, защото той има високо количество кофеин, което го прави по-подходящ чай за сутрин.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *