Как да боледуваме по-малко? Подсилване на имунната система с тази натурална напитка

Прегледи: 810
4.9/5 (19 гласа)

За укрепване на имунната система е важно да се увеличи консумацията на храни, богати на минерали и витамини. Извършването на няколко промени в начина на живот и диетата може да засили естествените защитни сили на тялото и по този начин да помогне в борбата с вредните патогени или болестотворни организми.

Повишаване на защитните сили и укрепване на имунната система е важно да се увеличи консумацията на храни, богати на минерали и витамини, освен това трябва да се намали консумацията на захари и индустриализирани храни, които имат консерванти или оцветители.

Поради тази причина наличието на адекватна диета помага за предотвратяване на различни заболявания. Храненето с витамини и минерали е от ключово значение за регулирането на различни системи на тялото. Хранителните вещества, набавяни чрез храната, играят важна роля за развитието и доброто състояние на имунната система. В случай на дефицит или липса на хранителни вещества, защитният капацитет на тази система ще бъде намален, според клиниката Сан Фелипе.

Освен това някои хора са по-склонни да се разболеят от сезонни заболявания поради високата си консумация на алкохол, нездравословна диета, липса на физическа активност или постоянни пушачи.

Сок от репички, червена боровинка и портокал

Съставки

Репички – 2 бр
Портокал – 3 бр
Червени боровинки – 1 шепа
Вода – 200 мл

Начин на приготвяне

Нарежете 2 чисти репички. Изстискайте сока от три портокала. Измийте шепа червени боровинки. Добавете всички съставки в блендер и налейте една чаша вода. Блендирайте до получаването на сок. Пийте по една чаша всеки ден. 

Ползи от тази натурална напитка

В допълнение към съдържанието на витамин С, портокалите имат антиоксидантно действие и също така допринасят за възстановяването на кръвоносните съдове и тъканите. По същия начин има йод и калий. Високото съдържание на витамин С в цитрусите спомага за доброто състояние на респираторните клетки и укрепва нашата система. Те могат да ни помогнат да се предпазим от настинка и да се възстановим по-бързо.

Боровинките се считат за храна, която помага за предотвратяване на дегенеративни заболявания и има противовъзпалително действие. 

От своя страна репичките съдържат голяма част от необходимите витамини, които са ви необходими за метаболизма ви, за да преобразува мазнините в енергия и да помогне на имунната система.

Репичките помагат на черния дроб и стомаха, намаляват разрушаването на червените кръвни клетки, което причинява жълтеница (повишен билирубин), като засилва навлизането на кислород в кръвта.

Поради високото си съдържание на калий, те генерират калий и поддържат кръвоносните съдове в добро здраве.

Репичките поддържат храносмилателната система активна.
Фибрите, съдържащи се в репичките, помагат на тялото ви да бъде винаги в движение, защото контролират нивата на кръвната захар.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *